Adept i LAGA:s mentorskapsprogram? Såklart!

LAGA-projektet drivs av Unga Allergiker och Svenska Celiakiungdomsförbundet med finansiering från Arvsfonden. Vi vill skapa en säker och tillgänglig skola för barn och unga med astma, allergi, celiaki och annan överkänslighet. Vi vill ge er medlemmar stöd och pepp i er skolgång och vardag. Utöver arbetet i skolan, fokuserar LAGA också på erfarenhetsutbyte – genom dels en erfarenhetsplattform, en digital plattform för erfarenhetsutbyte, och dels ett mentorskapsprogram. Mentorskapsprogrammet består av medlemmar från både UA och SCUF. Tillsammans kan vi LAGA skolan! 

Om mentorskapsprogrammet
Mentorskapsprogrammet är en plattform där unga personer tillsammans peppar och stöttar varandra genom sina gemensamma erfarenheter av att leva med astma, allergi, celiaki eller annan överkänslighet. Du får både en mentor eller adept att bolla tankar och idéer med men också ett helt nätverk av andra unga med liknande erfarenheter att motivera och inspireras av! 

Varför ska du som medlem i UA söka till mentorskapsprogrammet? 
LAGA bad Emil, medlem i UA och adept i årets mentorskapsprogram att berätta lite om hur året som adept har varit: 

"Mitt år i mentorskapsprogramnet har varit väldigt bra eftersom jag har träffat massor med nya personer och lärt mig massor av nya saker om allergier. Mentorskapsprogrammet har gjort så att jag inte känner mig ensam med mina allergier, så jag vet att det alltid finns någon där för att hjälpa en. Du som UA-medlem borde söka till mentorskapsprogrammet eftersom det känns väldigt bra att ha en mentor/person som man kan lita på och prata med." 

Sök till mentorskapsprogrammet! 
Visst vill du också vara med? LAGA:s mentorskapsprogram söker nu nya deltagare till nästa års omgång! Gör som Emil - sök som adept och få en mentor att bolla tankar och peppas av! Är du redo att dela med dig av dina erfarenheter och samtidigt lära dig massa om dig själv? Sök till att bli mentor!
Anmäl dig redan idag! 

Frågor?
Funderar du över något? Släng iväg ett mail till rebecca.sjostrand@ungaallergiker.se så berättar jag mer om mentorskapsprogrammet! 

'