Allergivänlig restaurangträff med UVIA

Nätverket UVIA bjöd in till restaurangträff i Stockholm - med gott resultat!

Förra veckan var ett gäng glada medlemmar i UVIA på middag på restaurang i Stockholm. Noga anpassat efter allas allergier, intoleranser och behov. Vi pratar med Moa Hagafors, som är UA:s representant i UVIA. Hon sammanfattar kvällen:

- Det gick jättebra tycker jag!

Nätverket för Unga Vuxna med Intoleranser och Allergier, UVIA hade den 19 augusti kick-off inför hösten med middag på restaurang Vassa Eggen i Stockholm.

Detta var den första av flera restaurangträffar där Nätverket ska testa hur bra olika restauranger är på att möta så pass många gästers behov av anpassad mat. UVIA mejlade över en lista med deltagarnas allergier och intoleranser, och restaurangen sa ”det löser vi”.

Resultatet? 10 personer från både UA, SCUF och Astma- och Allergiföreningen samlades och serverades stek och pommes, med fyra olika såser, eller det vegetariska alternativet kantarellrisotto med kronärtskocka.

- Personalen var bra på att berätta vad maten innehöll, vilka som tålde vad, såsernas ingredienser. De hade koll. Hade vi frågor så svarade de. Det gick bra. Det var ingen som fick några reaktioner.

Alla som var med har nu fått chans att utvärdera. Moa avslöjar några åsikter.

- Generellt verkar de ha fått ett väldigt bra intryck av restaurangen. Många kan tänka sig att gå tillbaka dit igen. Det var tillmötesgående personal, god mat.

Närverket för Unga Vuxna med intoleranser och allergi går en spännande höst till mötes, full med aktiviteter! Den som är 18-35 år och medlem i antingen UA, SCUF och Astma- och Allergiföreningen i Stockholmsområdet är välkommen till nätverket.

Först ut väntar en träff med fokus på påverkansarbete. Det hålls på UA:s kansli 9 september. Efter det blir det träffar var tredje tisdag med olika teman som tex resor. Dessutom drar en matlagningskurs igång i oktober. Läs mer om nätverket och alla aktiviteter på deras hemsida eller Facebook.

Och håll utkik efter nästa chans att äta gott och säkert på restaurang i trevligt sällskap!

'