Emma leder skolprojektet!

Igår började Emma jobba som projektledare för Skolprojektet. Emma kommer att driva det treåriga Arvsfondsprojekt som UA genomför tillsammans med SCUF. Målet med projektet är att kartlägga hur skolmiljön ser ut för elever med astma, allergi och intolerans. Vi kommer att samarbeta med två skolor i landet och göra en mentorskapssatsning. Projektet avslutas med en stor konferens.

På kansliet kommer Emma in med en härlig energi och vi tycker det är så roligt att hon äntligen är på plats. Emma har tidigare jobbat inom ideella sektorn med barn och unga. Hon har pluggat mänskliga rättigheter och brinner för ämnet.

- Jag har vana av att jobba med ”För unga av unga”- perspektivet. För mig är det superviktigt att unga får vara med och påverka skolan, säger Emma.

Socialstyrelsen fastslår att förskolor och skolor har stora brister i allergiarbetet. Alldeles för många barn mår dåligt i skolmiljön och får därigenom konstaterat sämre förutsättningar att genomföra sin skolgång.

- Det är ett otroligt viktigt projekt. Skolan ska vara tillgänglig för alla, jag vill vara med och göra det till en självklarhet.

Emma fortsätter:
- För att elever ska kunna påverka sin utbildning behöver de känna till sina rättigheter och vara medvetna om att de kan ställa vissa krav på sin skola. Projektet utgår från eleverna som själva presenterar de lösningar som kommer tas fram till sin skolledning.

Emma är superpeppad på att sätta igång med jobbet, det är hennes andra dag men redan på onsdag träffar hon en av skolorna som är med i projektet.

- Det känns så spännande att få jobba långsiktigt och ta fram metoder som är enkla att använda så att de kan spridas till alla skolor.

Emma tycker att det känns extra spännande med mentorsprogrammet, att unga kan utbyta erfarenheter och få stöd i varandra. Vi hälsar Emma varmt välkommen till oss och ser fram emot att skolprojektet tar fart. 

'