LAGA på Hedängskolan!

Igår besökte Sandra och Emma (LAGA-teamet) samt Lisa från SCUF och graffitimålaren Emmilou Hedängskolan i Storvik. Hedängskolan är en av LAGA-projektets modellskolor som tillsammans med LAGA jobbar för att vara en tillgänglig skola för alla elever med astma, allergi, celiaki och intolerans.

Syftet med dagen var att eleverna på ett kreativt sätt skulle väcka uppmärksamhet för astma, allergi, celiaki och intolerans. Till vår hjälp hade vi tagit med oss proffs-graffitimålaren Emmilou som höll en snabbkurs för eleverna i graffitimålning. Eleverna fick sedan tillsammans måla en stor tavla, och som ni kan se på bilden ovan var ett av ledorden helt klart glädje! Mycket färger och regnbågar var viktigt. De målade även några pälsdjur samt blommor och träd för att symbolisera allergier man kan ha. Emmilou målade också en fin tavla till Hedäng.

Förutom de fina tavlorna bjöd dagen på strålande sol och många elever som var nyfikna på vad vi sysslade med. Kortfattat så var det en riktigt bra dag! Vi på LAGA är otroligt imponerande av vad eleverna lyckades åstadkomma efter en så kort graffitilektion och är säkra på att tavlorna kommer bidra till en glad och positiv anda i korridorerna på Hedängskolan! 

'