Medlemmar i media

Det är så kul när medlemmar medverkar i media och såklart något vi vill hissa.

I det senaste numret av Astma- och Allergiförbundets tiding Allergia får vi följa med Moa Hagafors på ett restaurangbesök. Moa är ordförande i UA Stockholm, hennes lista på födoämnen hon inte tål är lång. Sedan ett halvår tillbaka måste alla restauranger och caféer kunna redogöra om maten de serverar innehåller vissa allergener. Allergia bjöd ut Moa på middag för att se hur det funkar i praktiken.

"En fullständig innehållsförteckning av en rätt på en restaurang hade varit fantastiskt för mig och många andra. Alla mina födoämnesallergier täcks ju inte in av de 14 allergener som är med på listan." Moa berättar att hon hade ätit ute oftare om det funnits en komplett förteckning. 

Hur restaurangen i reportaget lyckas att informera Moa får du läsa på sidan 14.

Sara i tidingen Julia
Även Sara Shamsizadeh sitter i UA Stockholms styrelse och hon är med i det senaste numret av tidingen Julia. Hon berättar om hur hennes allergier påverkar livet och vardagen. "Att se positivt på livet är något Sara verkligen blivit expert på. Efter flera vändor till sjukhuset och med en allergilista som fortsätter att växa kand et ibland kännas trist och orättvist. Men genom att träffa andra i samma situation har Sara vänt sin allergi till något positivt. För annars hade hon ju bland annat missat det bästa lägret någonsin!" Sara berättar att hon är aktiv i UA Stockholm och att hon verkligen uppskattar våra aktiviteter och medlemsträffar. 

Ännu mer press i veckan
I samband med den internationella tobaksfria dagen färdigställde UA Bergslagen en utställning om rökning. Under tre veckor kan den som besöker Ljusnarsbergs bibliotek i Kopparberg lära sig mer om rökning och dess konsekvenser. Fiolgruppen Prosit, med bland andra Richard Didic och Linnéa Didic som båda sitter i UA Bergslagens styrelse, bjöd på en fiolinvigning. Det här tycker vi är en kul och bra grej, väl värt att uppmärksamma. 

'