Pollenpejl: Emils berättelse

För mig har pollenallergin varit ganska tuff - speciellt i skolan. Jag har behövt vara borta från skolan mycket, speciellt under april och maj, vilket har lett till att jag har haft det jobbigare i skolan.

Det har också lett till att jag har varit mycket tröttare än vanligt och att jag har haft det svårare att fokusera under lektionerna. På min gamla skola, där jag gick låg- och mellanstadiet, förstod lärarna inte vad det innebar att ha pollenallergi. De förstod inte allvaret i min allergi och kunde heller inte hjälpa mig med mina mediciner.

Jag har haft en del jobbiga händelser, men det är långt ifrån det värsta som kan hända. Till exempel har jag haft det jobbigt med min pollenallergi under många skolavslutningar. Mina ögon har kliat en del och mina eksem blivit sämre. Det har lett till att jag inte kunnat vara med lika mycket som jag skulle vilja.

'