Pollenpejl- första veckan!

Här kommer en liten summering av första Pollenpejl- veckan.

I måndags kickade vi igång kampanjen Pollenpejl. Äntligen, för vi har såklart peppat i smyg ett bra tag. Det var så kul att få lansera den första av de fyra Pollepejl- filmer som kommer släppas under maj. Om du inte redan sett den, se här!

I tisdags uppmärksammade vi Internationella Astmadagen genom att dela en artikel där Olivia Tegman, som sitter i UA:s styrelse berättade om hur det är att leva med astma. Olivia beskriver hur hon ständigt behöver vaka och ha koll på omgivningen. Astmaanfallen kan inträffa vart som helst, när som helst, i prinicip. Vi hoppas att artikeln med Olivia och Astmadagen kan öka kunskap om sjukdomen. Bara genom enkla handlingar kan vi alla bidra till schysstare förutsättningar för personer med astma. 

I onsdags hölls en webbsänd föreläsning om pollenallergi och sambandet med astma. Även frågor som "Varför blir man allergisk mot pollen?" och "Hur påverkas prestationerna i skolan?" togs upp på föreläsningen. Pollenexperten Åslög Dahl och överläkaren Victoria Strand medverkade och vi kan verkligen tipsa om detta. Här går det att se föreläsningen i efterhand.

Vi har även kört igång en medlemsvärvartävling i veckan och hoppas att många är taggade. Fina priser utlovas och det går att delta antingen som lokalförening eller individuellt. 

Under hela maj kommer vi att låna ut vårt Instagram- konto till medlemmar. Med egna ord och bilder delar de sin vardag och berättar hur det verkligen är att leva med allergi. Den här veckan får vi följa Mia och Ella. Så intressant att höra deras tankar, missa inte! 

Det här var alltså bara första Pollenpejl- veckan, vi har laddat med så mycket mer som vi ser fram emot att få dela. Så länge säger vi TREVLIG HELG kära läsare!

'