Snart drar vi igång mentorskapsprogrammet - Ansök nu!

Sök till mentorskapsprogrammet 2015!

Som en del av projektet Vi måste LAGA skolan drar vi på Unga Allergiker och Svenska Celiakiungdomsförbundet i höst igång ett mentorskapsprogram för er medlemmar. Vi vill skapa en mötesplats och ett nätverk för er att utbyta tankar, oro, idéer och pepp! Tanken med programmet är att hitta två medlemmar med liknande erfarenheter men med olika utgångspunkter. Vi kommer sedan para ihop er efter behov för att personerna inom mentorskapet på bästa sätt ska kunna ge varandra stöd pepp och inspiration och gemensamt stärka varandra i sina vardagsliv.

De som deltar i mentorskapsprogrammet kommer alla att ha erfarenhet av astma, allergi och/eller intolerans, där vi hoppas att både adepter och mentorer kommer att kunna finna stor styrka i gemensamma upplevelser och möjligheten att inspirera, peppa och vara varandras bollplank för att hantera gemensamma erfarenheter. Mentorn måste inte nödvändigtvis vara äldre än sin adept, dock är det viktigt att kunna relatera till adeptens upplevelser på ett djupare plan och sätta sina egna erfarenheter i nya perspektiv utan att ta över kommunikationen. Vi har därför satt åldersgränsen för mentorerna till 16 år. Utöver kontakten inom mentorsparen kommer ni att ingå i ett nätverk där ni får träffa andra medlemmar ur mentorskapsprogrammet och vi bjuder in externa föreläsare. Programmet sträcker sig över ett år och nätverket kommer träffas fyra gånger i helgrupp. Mellan dessa nätverksträffar kommer du och din mentor kommunicera med varandra på det sätt som passar er bäst. Nätverket med alla mentorer och adepter vara en stor tillgång då det finns en ännu större plattform att vända sig till för tips, råd och stöd i vardagsutmaningar eller framtidsmöjligheter.

Ta chansen till att få eller ge stöd och pepp! Sista ansökningsdag 23 augusti!!!

Vill du ha en mentor?
Vill du prata med någon som inte heller fick sina allergier tagna på allvar av kompisar eller skolpersonal? Som inte vågade äta skolmaten för att hen var rädd att bli sjuk? Att ha en mentor är en chans att utveckla sig själv, få nya insikter och tips på lösningar och förhållningssätt till astma, allergi och intolerans samt en stor dos pepp, stöd och utbyte av gemensamma erfarenheter! Att under ett års tid ha en mentor som lyssnar på vad du har att säga, ser dig och tillsammans med dig hittar sätt att förbättra din vardag är en fantastisk chans att bli stärkt i dagliga och framtida utmaningar och möjligheter, se till att ta den!

Anmäl intresse här.

Vill du bli en mentor?
Vi behöver dig som vill dela med dig av dina erfarenheter kring din astma, allergi eller intolerans! Kanske har du jättebra tips som du vill dela med dig av, kanske en jobbig historia, kanske en lösning som har hjälpt dig? Syftet är att agera bollplank, stöd och inspiration åt en adept så att ni kan stärka varandra i gemensamma upplevelser och hitta nya sätt att förhålla er till er vardag! Mentorskapet är också en stor möjlighet att utveckla och bli stärkt i sin förmåga att leda andra och få nya insikter och reflektioner om dig själv som ledare och person, så ta tillfället i akt och sök!

Som mentor får du innan programmet drar igång en tvådagarsutbildning i Stockholm för att du ska känna dig trygg och förberedd i rollen som mentor.

Anmäl intresse här.

För att delta i mentorskapsprogrammet måste du vara medlem i Unga Allergiker eller Svenska Celiakiungdomsförbundet. Det kan du bli gratis och enkelt här nedan:

Unga Allergiker

Svenska Celiakiungdomsförbundet

Har du några funderingar så hör av dig till mig. Vi kommer höra av oss snarast och göra en kortare telefonintervju med de som anmält sig.

Rebecca Sjöstrand, samordnare Mentorskapsprogrammet
rebecca.sjostrand@ungaallergiker.se, 070-713 01 02. 

'