Sök till LAGA:s mentorskapsprogram!

Dags för en ny omgång av LAGA:s mentorskapsprogram - skicka in din anmälan!

Första året av LAGA:s mentorskapsprogram närmar sig slutet med stormsteg. Under snart ett års tid har ett antal mentorer och adepter jobbat tillsammans och peppat, stöttat och delat erfarenheter av att leva med astma, allergi och celiaki. I september avslutas programmet med dunder, brak och nya insikter – det är därför dags för dig att söka till nästa års omgång av mentorskapsprogrammet!

Vill du ha stöd, pepp och tips i hur du kan hantera din livssituation? Bli adept och ta chansen att få en mentor med liknande erfarenheter som du! Har du redan kommit långt i ditt förhållningssätt till din allergi eller astma och känner dig redo att stötta någon annan? Anmäl ditt intresse till att bli mentor!  

Mentorskapsprogrammet startar i september och löper på under ett år. Mentorerna och adepterna har regelbunden kontakt inom sina mentorspar och träffas utöver det i helgrupp på fyra nätverksträffar där fokus ligger på erfarenhetsutbyte och självstärkande. Vi har bland annat gjort ett fotokollage med polaroidbilder som illustrerade mentorskapsprogrammets ledord (gemenskap, optimism och trygghet) och spelat in en alldeles egen LAGA-låt (håll utkik efter den)! Vad har årets deltagare fått ut av mentorskapsprogrammet? 

"Året som mentor har varit spännande, lärorikt och givande!" Madeleine, mentor. 

"Hanna peppar mig att våga stå upp för mig själv och mina rättigheter." Beatrice, adept. 

"Du träffar nya roliga människor och gör aktiviteter som alla kan vara med på!" Vilgot, adept. 

Är du redo att utveckla dig själv och träffa andra i liknande situationer som dig själv? Skicka in din intresseanmälan till att bli mentor eller adept redan idag på länken här: https://sv.surveymonkey.com/r/YLRY5GL

För att söka till mentorskapsprogrammet måste du vara mellan 6 och 29 år gammal och medlem i Unga Allergiker. Är du inte redan medlem? Fixa det snabbt, enkelt och gratis här på hemsidan! 

Varje elev har rätt till en likvärdig utbildning. Unga Allergiker och Svenska Celiakiungdomsförbundet driver tillsammans projektet LAGA – tillsammans kan vi laga skolan. Vi vill skapa en tillgänglig och säker skola för dig med astma, allergi, celiaki eller intolerans. Vi jobbar för barn och unga och hjälper dig att själv förbättra din situation – du är proffs på vad du behöver! Du ska inte önska, du ska kräva, det är din rättighet! Tillsammans med Erfarenhetsplattformen, en digital plattform för erfarenhetsutbyte av astma, allergi, celiaki och annan intolerans, är mentorskapsprogrammet ett komplement till skolfrågan. Syftet är att ytterligare stärka UA och SCUF:s medlemmar i sin vardag. 

'