Sommarläger 2014

Nu är sommaren slut och det är återigen full fart på UAs kansli. Vi börjar höstterminen med att blicka tillbaka på årets stora sommarläger som genomfördes tillsammans med SCUF under vecka 28.

Det var fem intensiva dagar som vi 14 ledare spenderade med de 52 deltagarna i Roslagens soliga skärgård. Som vi bloggade om under lägret så anlände deltagarna fulla av förväntningar och såklart lite nervösa. För många av dem var detta deras första lägererfarenhet.

Dagarna var späckade av roliga aktiviteter och redan under första dagen så hann vi med femkamp, bad och brännboll. Resten av dagarna gick i ett rasande tempo och fylldes med mer lek, bus, pyssel och såklart nya vänner.

Utöver roliga aktiviteter serverade våra kockar fantastisk mat till oss som alla kunde äta. Vi fick njuta av en riktigt lyxig meny som innefattade allt från pizza, chicken nuggets, spagetti och köttfärssås till biff stroganoff. Till mellanmål fick vi dessutom god smulpaj och resultatet av lördagens stora tårtbakartävling, mums.

På fredagen besöktes gården av en rad kluriga gamla maffiabossar som alla hade en historia från gården. Deltagarna hade ett tufft uppdrag att försöka se till att göra Putte Pistol, Professorn, Chauffören och Förvirrade Fia nöjda genom kluriga uppdrag och bus. Genom sina kunskaper lyckades de alla få fram den hemliga koden till kassaskåpet och finna skatten. Ett kul inslag på lägret.

När lägret avslutades på söndagen var det trötta men glada deltagare som satte sig på bussen till Stockholm eller blev upphämtade av föräldrar på gården. På frågan om de var nöjda med årets läger hördes ett rungande JA och många av dem längtade redan till nästa år. 

'