UA-året 2014

Här summerar vi det grymma UA-årets händelser. Vi gör det lätt för dig att med ett litet klick återuppleva kära minnen.

Åh så mycket som har hänt under 2014! Året inleddes med årsmöten i lokalföreningarna med roliga träffar, t.ex. Boda Borg och bowling.

Under våren hade vi en lokalföreningskickoff med prisutdelning där UA Stockholm blev ”Årets lokalförening”. Jennie som sitter i UA Stockholms styrelse tog emot priset. På kickoffen deltog den nystartade lokalföreningen UA Jönköping som var peppade.

Som en del av den kommunikationssatsning som UA valt att göra lanserades vi en helt ny hemsida och nytt utseende. UA vill öka tydligheten om vilka vi är och vad vi gör. Det ska vara lätt att känna igen oss! Mottot är som alltid ”För unga, av unga”.

När vår medlem Beatrice hörde av sig till oss och berättade om läget på hennes skola och hur hon blivit bemött av total oförståelse, bestämde vi oss för att skriva ett blogginlägg. Blogginlägget blev ett pressmeddelande som ledde till att Beatrice tillsammans med UA:s generalsekreterare Hannah medverkade i TV4 Nyhetsmorgon och pratade om luftburna allergier.

I juni anordnades för första gången Loppet För Alla. Unga Allergiker Jönköping var en av fyra organisationer som startade detta friska initiativ. Loppet skapades för att sprida kunskap om olika funktionsnedsättningar och för att ha kul.

På astmadagen i maj genomförde våra grymma medlemmar en massutdelning av #luftkort. Genom luftkorten vill vi få mer förståelse för allvaret med luftburna allergier. Vi ville att hela Sverige skulle läsa och tar till sig!

På Kärsögården hade vi ett ungdomsläger som var en riktig succé! Vi begav oss till Almedalen, där vi deltog i olika seminarium och hade ett eget seminarium om en tillgänglig skola. Därefter spenderades fyra fartfyllda dagar på Björkögården när UA tillsammans med SCUF hade sommarläger med 50 härliga barn. Läs mer om sommarlägret här. Sommar blev höst och då väntade fler festligheter.

I september hölls de första familjestödsdagarna, som är en del av ett projekt vi har ihop med Astma- och Allergiförbundet. 

UA har detta år firat 20 år som självständig organisation som bland annat firades med en galamiddag under Riksöverläggningen (RÖ). På RÖ valdes även en ny styrelse, ett riktigt taggat gäng medlemmar, 16- 23 år.

UA Gävleborg startas under hösten och blir vår tionde lokalförening! Under hela året har vi känt av det växande engagemanget.  Vi har under året fått mer än 300 nya medlemmar. 

Under året har vi samarbetat med andra organisationer, som Astma- och Allergiförbundet och i november startades äntligen Arvsfondsprojektet tillsammans med SCUF.

Genom vår medlemsundersökning fick vi  många upplyftande ord som bekräftade att vi har ett viktigt uppdrag. Vi kommer fortsätta att arbeta för våra medlemmar och ett tillgängligt samhälle för alla. 

Nu ser vi fram emot ett händelserikt och härligt 2015. Häng med oss då också, tillsammans gör vi det till ett extra gott och glatt nytt UA-år!

'