UA Bergslagen är Årets lokalförening

Varje år utses Årets lokalförening och den här gången var det UA Bergslagen som tog hem priset. Utdelningen skedde över telefon och det var en väldigt överraskad ordförande som tog emot det glada beskedet.

- Jag trodde verkligen inte att vi skulle bli Årets lokalförening, säger Rickard Didic, ordförande i UA Bergslagen. Han fortsätter:

- Men jag tycker såklart det är superduper roligt!!

UA Bergslagen har under året 2014 bedrivit en glädjefylld verksamhet och en händelserik lokalförening med många aktiviteter för sina medlemmar. De har samverkat med Astma- och Allergiföreningen i Örebro. Tillsammans har de åstadkommit ett betydelsefullt påverkansarbete för en tillgängligare vardag för personer med astma och allergi.

De har arrangerat en stor konsert med Amy Diamond som avslutade barnallergiåret, arrangerat en aktivitet på lek och buslandet i Örebro, samt informerat i skolor. UA Bergslagen var också den del av UA:s lokalföreningar som ökade mest i medlemsantal med hela 44%.

Vi vill med det här priset bidra till att UA Bergslagen kan fortsätta bedriva fantastisk verksamhet för sina medlemmar.

Och på frågan vad de planerar att göra den kommande tiden verkar det tveklöst vara mycket på gång. 

- Vi håller på att planerar för fullt med våra aktiviteter. Vi kommer att ordna bowling tillsammans med Astma -och Allergiföreningen i Karlskoga-Degerfors. Vi kommer stå med Astma -och Allergiföreningen i Bergslagen på rökfria-dagen, med ett litet projekt som några ungdomar har gjort. Vi kommer troligen också i höst ordna en biovisning!

Vi ser fram emot att följa UA Bergslagens arbete och säger STORT grattis till utmärkelsen! 

'