UA + LAGA = Sant!

Projektet LAGA drivs av Unga Allergiker och Svenska Celiakiungdomsförbundet med finansiering från Arvsfonden. Vi vill skapa en säker och tillgänglig skola för barn och unga med astma, allergi, celiaki och annan överkänslighet. Vi vill ge er medlemmar stöd och pepp i er skolgång och vardag. Utöver arbetet i skolan, fokuserar LAGA också på erfarenhetsutbyte – genom dels en erfarenhetsplattform, en digital plattform för erfarenhetsutbyte, och dels ett mentorskapsprogram. Mentorskapsprogrammet består av medlemmar från både UA och SCUF. Tillsammans kan vi LAGA skolan! 

Om mentorskapsprogrammet

Mentorskapsprogrammet är en mötesplats för medlemmar i Unga Allergiker och Svenska Celiakiungdomsförbundet att under ett års tid stötta varandra och motivera varandra genom gemensamma erfarenheter av att leva med astma, allergi och celiaki.

I mentorskapsprogrammet får du en mentor eller adept att dela erfarenheter med, men också ett helt nätverk av andra mentorer och adepter att få och ge pepp till!  

Varför ska du som medlem i UA engagera dig i LAGA? 

Vi på LAGA bad UA-medlemmen Sofia som varit mentor att berätta lite om hur hon haft det som mentor i LAGA:s mentorskapsprogram!

Varför ville du bli mentor i LAGA:s mentorskapsprogram?

Jag kände att mentorskapsprogrammet var ett fantastiskt tillfälle för mig att kunna ge tillbaka till organisationen som under många år fungerat som en mentor för mig. Jag var nyfiken på uppdraget och såg det som en spännande utmaning. Jag har själv erfarenheter av astma och allergi och min tanke när jag ansökte till mentorskapsprogrammet var att jag med mina erfarenheter skulle kunna göra skillnad.

Vad har året gett dig?

Året som mentor har gett mig mycket mer än vad jag förväntade mig. Allt ifrån utbildningar som LAGA bistått med till den gemenskap som hela programmet kännetecknas av. Jag har lärt mig otroligt mycket, bland annat av min adept vilket jag inte var beredd på.

Varför ska man som UA medlem söka till mentorskapsprogrammet?

För att det är grymt kul! Till skillnad från andra aktiviteter som UA anordnar sträcker sig mentorskapsprogrammet över ett helt år. Det är därför ett kul sätt att engagera sig på om en, precis som jag, inte kan få nog av läger och medlemsträffar.

Sök till mentorskapsprogrammet! 

Vill du också vara med? LAGA:s mentorskapsprogram söker nu nya deltagare till nästa års omgång! Är du precis som Sofia redo att bidra till någon annans personliga utveckling och samtidigt lära dig massa om dig själv? Sök till att bli mentor! Vill du istället ha någon att bolla tankar och idéer om hur du kan komma vidare i din vardag med celiaki, allergi eller astma? Sök till att bli adept och få en mentor! Anmälningsformuläret hittar du HÄR!

Frågor?

Funderar du över något? Släng iväg ett mail till rebecca.sjostrand@ungaallergiker.se så berättar jag mer om mentorskapsprogrammet! 

'