Allergifamiljedagar - en helg för familjer med astma och allergi

Är ni en familj med barn i grundskolan som har allergisjukdom? Nu kan ni anmäla er till familjedagarna i september!

Familjedagarna vänder sig till hela familjen och ger er möjlighet att lära mer om om astma och allergi och samtidigt möta andra familjer att utbyta erfarenheter och kunskaper med.

Programmet har utarbetats i samarbete med Astma- och Allergiförbundet och Ågrenska stiftelsen som har lång erfarenhet av familjevistelser av samma karaktär.

Familjedagarna kommer att pågå den 17- 20 september 2015 på Astma- och Allergiförbundets allergianpassade anläggning Södergården utanför Åre by. 

Till dessa familjedagarna vänder vi oss alltså till familjer med barn i grundskolan som har allergisjukdom. Allergisjukdom kan vara ett hinder i vardagen och ge sociala konsekvenser för barnet och familjen, samt kan innebära svårigheter i förskolan och skolan. I programmet varvas erfarenhetsutbyte med föreläsningar och aktiviteter. Programmen utarbetas utifrån familjernas aktuella situation. 

För en låg kostnad om 3 500 kr får ni boende, helpension samt billigast möjliga resa till och från Södergården, samt ta del av programmet Allergifamiljedagar.

Sista ansökningsdag är den 15 maj 2015. Välkomna med er ansökan! 

Läs mer om Allergifamiljedagarna här och och hur du anmäler din familjer.

'