Familjestödsdagar för tonårsfamiljer

Familjestödsdagarna, 26-29 mars 2015, är för familjer med tonåringar som har svår födoämnesallergi.

Familjestödsdagarna är en del av familjestödprojektet som vänder sig till hela familjen och ger en unik möjlighet att möta andra i samma situation och utbyta erfarenheter. Projektet är ett samarbete mellan Unga Allergiker och Astma och Allergiförbundet. 

Familjestödsdagarna vänder sig denna gång till familjer med en ungdom i åldern
12-16 som har svår födoämnesallergi. Ungdomarna kommer att bo på Åredalens Folkhögskola medan föräldrar och syskon bor på vandrarhemmet Södergården. Södergården är Astma- och Allergiförbundets allergianpassade anläggning som ligger utanför Åre by och ställena ligger fem minuter från varandra med bil.

Helgen kommer att fyllas av föreläsningar och aktiviteter, det kommer även finnas tid för reflektion och avkoppling. Programmen som utarbetats i samarbete med Ågrenska stiftelsen är anpassat utifrån barnen och föräldrarnas frågor och aktuella situation. Ungdomarna, syskonen och föräldrarna har separata program.

De första familjestödsdagarna genomfördes i september och var mycket uppskattade. Läs om dessa på vår blogg.

Varmt välkommen med din ansökan. Sista ansökningsdag är den 28 november 2014. Missa inte denna unika möjlighet.

Här finns blankett för ansökan. Skicka sedan ansökan tillsammans med läkarintyg till familjestod@astmaoallergiforbundet.se eller per post till Astma- och Allergiförbundet, att: Caroline Tegnér, Box 17069, 104 62 Stockholm.

För ytterligare frågor eller mer information, kontakta projektledare Caroline Tegnér via epost caroline.tegner@astmaoallergiforbundet.se eller per telefon
08-506 28 212. Här kan du läsa mer om dagarna.

'