När:
2 oktober, 2020 – 4 oktober, 2020 heldag
2020-10-02T00:00:00+01:00
2020-10-05T00:00:00+01:00
Var:
Uskavigården
Tre Sjöars Väg
713 94 Nora

Välkommen på Unga Allergikers riksöverläggning (RÖ)!

Äntligen är det dags att börja peppa inför och anmäla sig till en av årets stora händelser: Unga Allergikers riksöverläggning 2-4 oktober! Missa inte chansen att lära känna massa andra UA-medlemmar från hela landet och påverka UA:s framtid!

Vi kommer att arrangera RÖ både fysiskt och digitalt men dessvärre är alla platser för fysiskt deltagande fyllda, det går dock fortfarande bra att anmäla sig till att delta på distans!

VAD HÄNDER UNDER RÖ?
Riksöverläggningen kan lättast beskrivas som ett lokalföreningsårsmöte fast på riksnivå, som pågår en hel helg. Under helgen kommer vi bland annat välja en ny förbundsstyrelse, valberedning och revisorer. Vi kommer också lägga upp en plan för UA:s inriktning de kommande åren. Utöver möten och diskussioner kommer vi att hitta på en massa roliga aktiviteter tillsammans!

Vi tar givetvis hänsyn till den rådande situationen med covid-19 för deltagare som är med på plats genom bland annat tillgång till handsprit och social distansering. Det är viktigt att du som deltar känner dig symptomfri.

VEM FÅR KOMMA?
Deltagarna på RÖ är både medlemmar från Unga Allergiker och representanter/ombud från lokalföreningen. Det är styrelsen i varje lokalföreningen som kommer överens om vem/vilka som ska representera deras lokalförening. Antalet ombud lokalföreningen får utse baseras på medlemsantalet i lokalföreningen, varje lokalförening har dock rätt att utse minst ett ombud. Är ni osäkra gällande antalet, kontakta styrelsen eller verksamhetsutvecklare Lotta. Alla medlemmar är välkomna att diskutera frågor och lämna förslag men det är endast lokalföreningsrepresentanterna som har rösträtt. Tillsammans skapar vi framtidens Unga Allergiker!

NÄR & VAR?
2-4 oktober 2020 på Uskavigården i Bergslagen. Vi möts på Örebro station kl. 20 för att sedan åka buss tillsammans till Uskavigården. På söndagen åker vi från Uskavigården kl. 14 tillbaka till Örebro station för hemresa. För dig som deltar på distans är det lördag 3/10 som gäller.

KOSTNAD
Det är helt kostnadsfritt att delta. Unga Allergiker står för kostnader kring mat, boende och erbjuder reseersättning.

ANMÄLAN
Dessvärre är alla platser för fysiskt deltagande fyllda, det går dock fortfarande bra att anmäla sig till att delta på distans! Anmäl dig här.

Om du har anmält dig för att delta fysiskt men fått förhinder eller känner minsta symptom på sjukdom, meddela verksamhetsutvecklare Lotta. Med anledning av covid-19 kommer ingen no show-avgift tas ut vid avanmälan.

VILL DU SITTA I FÖRBUNDSSTYRELSEN?
Vill du nominera någon (eller dig själv!) till förbundsstyrelsen eller valberedningen? Skicka in nomineringen senast den 6 september till UA:s valberedning på valberedning@ungaallergiker.se. Läs mer om vad det innebär att sitta i styrelsen här.

VILL DU SKRIVA EN MOTION?
En motion är ett slags förslag som en medlem eller ombud kan lämna till RÖ. Du hittar mer information om motioner samt en motionsmall här. Dessa ska vara inkomna senast 9 augusti till förbundsstyrelsen: styrelsen@ungaallergiker.se. Du kommer även ges möjlighet att lämna in motioner på plats. Har du frågor som rör motioner, stadgar eller mötespunkter är du välkommen att kontakta styrelsen.

ÅRSMÖTESHANDLINGAR
Ta del av årsmöteshandlingarna inför RÖ:
Dagordning
Årsredovisning 2018
Revisorsutlåtande 2018
Årsredovisning 2019
Revisorsutlåtande 2019
Förslag strategi 2018-2022
Revidering strategi 2018-2022
Förslag förbundsstadgar 2020-2022
Revidering förbundsstadgar
Verksamhetsplan 2020-2022
Förslag rambudget 2020-2022
Förslag arvoderingsordning
Valberedningens förslag till förbundsstyrelse 2020-2022

INFO OM RESOR OCH RESEERSÄTTNING:
Deltagaren ansvarar för att på egen hand ta sig till och från samlingsplatsen, Örebro station. Resor till och från samlingsplatsen bokas av deltagaren. Unga Allergiker erbjuder ersättning för resor som bokas senast den 20/9-20. Enligt Unga Allergikers resepolicy ska det billigaste och mest miljövänliga resesättet väljas för att få reseersättning. Unga Allergiker ersätter upp till 2000 kr. Efter att du anmält dig kommer du att få en blankett på mejl med mer info om hur du går tillväga för att få reseersättning.

GENERELL INFO OM UNGA ALLERGIKERS AKTIVITETER: 
Vi vill att alla ska kunna delta på våra aktiviteter, därför uppmanar vi alltid våra deltagare att vara fria från dofter, nötter, citrus och pälsdjursepitel. Våra aktiviteter är dessutom alkohol- och tobaksfria. Vi strävar alltid efter att boka så allergivänliga lokaler som möjligt och vi anpassar all mat och fika så att alla ska kunna äta samma eller likvärdiga alternativ. På våra aktiviteter finns unga ledare närvarande och de allra flesta av dem har egen erfarenhet av astma och allergi.

På RÖ finns även en medicinskt utbildad sjukvårdsansvarig.

Vid frågor och funderingar, tveka inte att kontakta verksamhetsutvecklare Lotta Bengtsson!
Mejl: lotta.bengtsson@ungaallergiker.se

Tillsammans gör vi detta till världens bästa helg!

HOPPAS ATT VI SES!

Riksöverläggning (RÖ)