Ett bord står uppdukat med uppmärkta tallrikar med mat. En konferensdeltagare ska precis plocka upp sin tallrik. Fotot är taget på Unga Allergikers konferens för projektet Tillgängligskola.nu

Unga Allergiker anordnar varje år mängder av träffar för medlemmar med en rad olika allergier, astma och andra funktionsnedsättningar. Vi arbetar alltid för att alla ska kunna delta på våra aktiviteter, med rätt inställning och kunskap går det allra mesta att lösa!

Vi vill dela med oss av vår kunskap och våra erfarenheter. Därför har vi tagit fram en policy för allergivänliga arrangemang som du kan ha som stöd nästa gång du ska anordna ett kalas, boka konferens eller ha ett enklare möte. I dokumentet finner du information utifrån områden som kost, lokal, starka dofter, pälsdjur och pollen. Du hittar även checklistor över vad du bör tänka på när du anordnar en träff.

Du kan ladda ned policyn från vår materialsida eller genom att trycka på knappen nedanför. Hör gärna av dig om du har några frågor eller funderingar!