apr
27
lör
JumpYard med UA Syd @ JumpYard Helsingborg
apr 27 kl. 12:45 – 15:00
aktivitet_JUMPYARD Unga Allergiker Syd

JumpYard med UA Syd


Häng med på JumpYard med 3-kamp och Skyrider!

Vi träffas klockan 12:45 på JumpYard i Helsingborg. Vi har bokat både tid i trampolinparken, en 3-kamp och varsitt åk i Skyridern!

Alla medlemmar är välkomna! 

Dag och tid: Lördagen den 27 april 2024 klockan 12:45-15:00
Plats: JumpYard Helsingborg
Sista anmälan: 20/4-2024
Ålder: 629 år!
Kostnad: GRATIS


Ta gärna med en kompis på aktiviteten men tänk på att hen måste vara eller bli medlem. Kompisen behöver också anmäla sig här i formuläret.
Det är som vanligt helt gratis att bli medlem.
www.ungaallergiker.se/bli-medlem

VIKTIGT:
Kom ihåg att komma helt parfym- och doftfri. Kom även ihåg att om du har djur i din närhet kom med rena kläder utan päls på kläderna. Ta inte med eget snacks/mat pga. luftburna allergier. Vi bjuder på smarrigt fika som alla kan äta!


Glöm inte att skriva med eventuella allergier/överkänslighet i formuläret. 

För frågor maila verksamhetsutvecklare Linnéa på linnea.karlsen@ungaallergiker.se

Hoppas vi ses! 

Hälsningar UA Syd


jul
9
tis
SOMMARLÄGER 2024 @ Björkögården, Norrtälje
jul 9 – jul 14 heldag

Nu kan du anmäla dig till årets sommarläger!

Varje år anordnar vi ett fullspäckat sommarläger. Det är ett perfekt tillfälle att lära känna andra medlemmar och ha roligt – i en trygg miljö. Sommarlägret 2024 kommer att hållas på vackert belägna Björkögården utanför Norrtälje mellan den 9-14 juli. Medlemmar mellan 11-17 år är välkomna! 

Det finns plats för 30 deltagare där vi delar upp lägret i två åldersgrupper; 11-14år och 15-17 år. Dessa två grupper kommer under lägerveckan att hitta på aktiviteter både tillsammans och uppdelat. Alla måltider äts tillsammans.

På UA:s sommarläger finns en lägerchef, lägerledare och sjukvårdsansvariga närvarande. Maten och aktiviteterna på lägret är anpassade för att fungera för alla deltagare. Våra aktiviteter är alltid alkohol- och tobaksfria.

NÄR: Tisdag – söndag, 9-14 juli 2024
VAR: Björkögården utanför Norrtälje
KOSTNAD: 1 000:- (I avgiften inkluderas kostnader för boende, mat, aktiviteter m.m. och betalas efter att du fått bekräftelse på din plats.)
ÅLDERSGRÄNS: 11-17 år. Du måste vara medlem för att delta.
ANMÄLAN: Det finns ett begränsat antal platser och lägret brukar bli fullt första veckan, så anmäl dig så snart som möjligt! De som inte har fått en plats hamnar på en reservlista vid eventuella avbokningar. Anmälan stänger den 17 mars.

Anmälan öppnar klockan 13:00 (pågrund av tidigare fel med hemsidan): https://forms.office.com/e/pjGiwsfptw

Om Unga Allergikers sommarläger

Varje år anordnar Unga Allergiker ett sommarläger där äventyr och massvis med upplevelser utlovas! Det är ett perfekt tillfälle att lära känna andra medlemmar och ha roligt i en trygg miljö. Under tidigare år har lägret anordnats på Södergården i Åre, på Björkögården utanför Norrtälje och ett år hölls lägret på Island!

På UAs sommarläger finns lägerledare och sjukvårdsansvariga närvarande. Maten och aktiviteterna på lägret är anpassade för att fungera för alla deltagare. Våra aktiviteter är alltid alkohol- och tobaksfria.

Generell info om Unga Allergikers aktiviteter

Vi vill att alla ska kunna delta på våra aktiviteter, därför påminner vi alltid våra deltagare att vara fria från dofter, nötter, citrus och pälsdjursepitel. Våra aktiviteter är dessutom alltid alkohol- och tobaksfria. Vi strävar alltid efter att boka så allergivänliga lokaler som möjligt och vi anpassar all mat och fika så att alla ska kunna äta samma eller likvärdiga alternativ. På våra aktiviteter finns unga ledare närvarande och de allra flesta av dem har egen erfarenhet av astma och allergi. På läger finns även en medicinskt utbilda sjukvårdsansvarig.

För frågor: mejla oss på info@ungaallergiker.se

aug
23
fre
BARNLÄGER 2024 @ Kärsögården
aug 23 – aug 25 heldag

Nu är det dags igen för barnläger!

Unga Allergiker välkomnar medlemmar 6-10 år på barnläger tillsammans med vuxen anhörig. Mellan 23-25 augusti (2024) anordnas en helg fylld med erfarenhetsutbyte, lek och skoj på Kärsögården utanför Stockholm. 


NÄR: 23-25 augusti 2024
VAR: Kärsögården utanför Stockholm (samlingsplats: Stockholm Centralstation)
KOSTNAD: Deltagande på barnlägret är kostnadsfritt! UA ersätter även resor till en kostnad på 1000 kr per hushåll. 
ÅLDERSGRÄNS: 6-10 år + vuxen anhörig. Huvuddeltagaren (barnet) måste vara medlem för att delta, det blir en enkelt här.
ANMÄLAN: Klicka här (formuläret öppnar 10.00 den 18/3) Det finns ett begränsat antal platser, anmäl er så snart som möjligt! 

Anmälan stänger den 24 mars. OBS – Återkoppling kring din anmälan till barnlägret kommer via mejl efter den 7 april.


Barnläger:

På vårt barnläger finns lägerledare närvarande, och såklart alla deltagare! Maten och aktiviteterna på lägret är anpassade för att fungera för alla deltagare. 

Unga Allergikers barnläger har varit ett populärt inslag i vår verksamhet de senaste tre åren. Då vi har begränsat antal platser till lägret kommer vi därför behöva prioritera deltagare som ännu inte varit med på barnlägret samt deltagare som har astma, allergi och/eller annan överkänslighet. Vår förhoppning är att ni som tidigare deltagit hittat nätverk både barn- och vuxna emellan. Men det sagt, tveka inte att anmäla er oavsett om ni deltagit tidigare – om det finns platser som står tomma kommer de givetvis fyllas upp av personer som deltagit tidigare år! 

FRÅGOR ELLER FUNDERINGAR? Mejla info@ungaallergiker.se

Generell info om Unga Allergikers evenemang:

I samband med våra aktiviteter uppmanar vi alltid våra deltagare att vara fria från dofter, nötter, citrus och pälsdjursepitel, det för att alla ska kunna delta. Dessutom är våra aktiviteter alkohol- och tobaksfria.

För att kunna välkomna alla deltagare strävar vi alltid efter att boka så allergivänliga lokaler som möjligt och vi anpassar all mat och fika så att alla ska kunna äta samma eller likvärdiga alternativ. Unga ledare finns närvarande på våra aktiviteter och de allra flesta av dem har egen erfarenhet av astma och allergi. Även en medicinskt utbildad sjukvårdsansvarig finns närvarande under barnlägret.