jun
28
tis
Sommarläger 2022 @ Skaftögården
jun 28 – jul 3 heldag

Sommarläger 2022

Just nu är sommarlägret fullt, men du kan fortfarande göra en anmälan för att hamna på vår reservlista. Vi kontaktar dig snarast om du fått en plats till lägret.

Årets sommarläger kommer att hållas på Skaftögården i Fiskebäckskil på västkusten mellan den 28 juni – 3 juli. Alla medlemmar mellan 11-17 år är välkomna!

NÄR? Tisdag-söndag, 28 juni – 3 juli.
VAR? Skaftögården i Fiskebäckskil, 1,5 timme norr om Göteborg.
DELTAGARAVGIFT: 1000 kronor. I priset inkluderas kostnader för boende, resor, mat, aktiviteter m.m.
ÅLDERSGRÄNS: 11-17 år. Du måste vara medlem för att delta, det blir du enkelt och gratis här.

ANMÄLAN: Anmälan till årets sommarläger är stängd.

Det är först till kvarn som gäller och sista anmälningsdag är 17 april. Fram till dess kan du ändra eller ta bort din anmälan. När du har anmält dig får du ett bekräftelsemail med instruktioner kring betalning och mer praktisk information. Senast den 2 maj ska betalningen vara gjord och därefter är pengarna inte återbetalningsbara.

Vi vill att alla unga ska ha möjligheten att komma på lägret. Vill du eller ditt barn åka men saknar pengar till avgiften? Då finns möjligheten att söka bidrag från Majblomman: http://www.majblomman.se/Sok-bidrag/ .

RESA TILL OCH FRÅN LÄGRET
Deltagaren ansvarar för att på egen hand ta sig till och från samlingsplatsen (Centralstationen i Göteborg) där lägerledare möter upp med deltagarna. Vi åker tillsammans i en allergivänlig buss till och från lägergården.

GENERELL INFO OM UNGA ALLERGIKERS AKTIVITETER
Vi vill att alla ska kunna delta på våra aktiviteter, därför uppmanar vi alltid våra deltagare att vara fria från dofter, nötter, citrus och pälsdjursepitel. Våra aktiviteter är dessutom alkohol- och tobaksfria. Vi strävar alltid efter att boka så allergivänliga lokaler som möjligt och vi anpassar all mat och fika så att alla ska kunna äta samma eller likvärdiga alternativ. På våra aktiviteter finns unga ledare närvarande och de allra flesta av dem har egen erfarenhet av astma och allergi. På aktiviteten finns även en medicinskt utbildad sjukvårdsansvarig. 

OBS!
Vi följer Folkhälsomyndighetens alla rekommendationer gällande covid-19. Skulle vi behöva göra några förändringar som påverkar arrangemanget så håller vi er uppdaterade.

Hör av dig till verksamhetsutvecklare Sofia om du har några frågor eller funderingar!
Mail: sofia.jorgensen@ungaallergiker.se
Mobil: 070-522 11 96

jul
16
lör
Sommarhäng med UA Värmland
jul 16 kl. 12:00
Sommarhäng med UA Värmland

Välkommen på sommarhäng med UA Värmland!

Den 16 juli träffas vi och badar och paddlar kanot tillsammans i solen i Klarälven!

NÄR: Lördagen den 16 juli
VAR: Torsby
ANMÄLAN: Anmäl dig genom att skriva dina kontaktuppgifter, hur gammal du är, om någon vuxen följer med dig och om du har några allergier (och kontaktperson om du är under 18 år) till uavarmland@gmail.com. Sista anmälningsdag är 31 juni.

Du får gärna ta med dig en SUP-bräda om du har! Vi hyr flytvästar och står för kostnaden att hyra kanoter. Har du en förälder du vill ha med dig så går det bra. Det kommer också att finnas vuxna på plats.

Ta gärna med dig en matsäck! Vi bjuder på något att dricka!

Vi kommer att mötas upp och bada i Torsby.

Plats: https://goo.gl/maps/LGQyF4avw94QnWSi7

aug
26
fre
Barnläger 2022 @ Uskavigården
aug 26 – aug 28 heldag

Barnläger 2022

Nu är det dags igen! Unga Allergiker välkomnar medlemmar 6-10 år på barnläger tillsammans med vuxen anhörig. Mellan 26-28 augusti anordnas en helg fylld med erfarenhetsbyte, lek och skoj på Uskavigården utanför Lindesberg.  

På barnlägret finns lägerledare och sjukvårdsansvarig närvarande, och såklart alla deltagare! Maten och aktiviteterna på lägret är anpassade för att fungera för alla deltagare. Våra aktiviteter är alltid alkohol- och tobaksfria.

NÄR? 26-28 augusti 2022
VAR? Uskavigården utanför Lindesberg
DELTAGARAVGIFT: Deltagande på barnlägret är kostnadsfritt! UA ersätter även resor till en kostnad på 2000 kr per person.
ÅLDERSGRÄNS:6-10 år + vuxen anhörig. Huvuddeltagaren (barnet) måste vara medlem för att delta, det blir hen enkelt och gratis på vår hemsida.

ANMÄLAN: Det finns ett begränsat antal platser, anmäl er så snart som möjligt! Anmälan stänger den 30 juni.

Till anmälan →

INFO OM RESOR OCH RESEERSÄTTNING
Deltagarna ansvarar för att på egen hand ta sig till och från samlingsplatsen (Örebro centralstation). Från Örebro centralstation kommer sedan en abonnerad buss att köra samtliga deltagare till lägergården. Resor till och från samlingsplatsen bokas av deltagarna. Unga Allergiker erbjuder ersättning för resor som bokas senast tre veckor innan, den 6 augusti. Enligt Unga Allergikers resepolicy ska det billigaste och mest miljövänliga resesättet väljas för att få reseersättning. Unga Allergiker ersätter upp till 2 000 kr. Efter att ni anmält er kommer ni att få en blankett på mejl med mer info om hur ni går tillväga för att få reseersättning.

GENERELL INFO OM UNGA ALLERGIKERS AKTIVITETER
Vi vill att alla ska kunna delta på våra aktiviteter, därför uppmanar vi alltid våra deltagare att vara fria från dofter, nötter, citrus och pälsdjursepitel. Våra aktiviteter är dessutom alkohol- och tobaksfria. Vi strävar alltid efter att boka så allergivänliga lokaler som möjligt och vi anpassar all mat och fika så att alla ska kunna äta samma eller likvärdiga alternativ. På våra aktiviteter finns unga ledare närvarande och de allra flesta av dem har egen erfarenhet av astma och allergi. På aktiviteten finns även en medicinskt utbildad sjukvårdsansvarig. 

Hör av dig till oss om du har några frågor eller funderingar!
Mail: info@ungaallergiker.se

okt
14
fre
Riksöverläggning @ Ekudden, Gålö
okt 14 – okt 16 heldag

Välkommen på Unga Allergikers Riksöverläggning!
I höst är det äntligen dags för en av årets stora händelser: Unga Allergikers Riksöverläggning! Missa inte chansen att lära känna massa andra UA-medlemmar från hela landet och påverka UA:s framtid!

VAD HÄNDER UNDER RÖ?
Riksöverläggningen kan lättast beskrivas som ett lokalföreningsårsmöte fast på riksnivå, som pågår en hel helg. Under helgen kommer vi bland annat välja en ny förbundsstyrelse, valberedning och revisorer. Vi kommer också lägga upp en plan för UAs inriktning de kommande åren. Utöver möten och diskussioner kommer vi att hitta på en massa roliga aktiviteter tillsammans!

VEM FÅR KOMMA?
Deltagarna på RÖ är både medlemmar från Unga Allergiker och representanter/ombud från lokalföreningen. Det är styrelsen i varje lokalföreningen som kommer överens om vem/vilka som ska representera deras lokalförening. Antalet ombud lokalföreningen får utse baseras på medlemsantalet i lokalföreningen, varje lokalförening har dock rätt att utse minst ett ombud. Är ni osäkra gällande antalet, kontakta styrelsen eller vikarierande verksamhetsutvecklare Sofia. Alla medlemmar är välkomna att diskutera frågor och lämna förslag men det är endast lokalföreningsrepresentanterna som har rösträtt. Tillsammans skapar vi framtidens Unga Allergiker!

KOSTNAD
Det är helt kostnadsfritt att delta. Unga Allergiker står för kostnader kring mat, boende och erbjuder reseersättning.

ANMÄLAN
Anmälan öppnar i höst.

VILL DU SITTA I FÖRBUNDSSTYRELSEN?
Vill du nominera någon (eller dig själv!) till förbundsstyrelsen eller valberedningen? Skicka in nomineringen senast den 6 september till Unga Allergikers valberedning på valberedning@ungaallergiker.se. Läs mer om vad det innebär att sitta i styrelsen här.

VILL DU SKRIVA EN MOTION?
En motion är ett slags förslag som en medlem eller ombud kan lämna till RÖ. Du hittar mer information om motioner och en motionsmall här. Motionerna ska skickas in senast den 12 augusti till förbundsstyrelsen: styrelsen@ungaallergiker.se. Det finns också en möjlighet att lämna in motioner på plats. Har du frågor som rör motioner, stadgar eller mötespunkter är du välkommen att kontakta styrelsen.

INFO OM RESOR OCH RESEERSÄTTNING:
Deltagaren ansvarar för att på egen hand ta sig till och från samlingsplatsen, Örebro station. Resor till och från samlingsplatsen bokas av deltagaren. Unga Allergiker erbjuder ersättning för resor som bokas senast den 20/9-20. Enligt Unga Allergikers resepolicy ska det billigaste och mest miljövänliga resesättet väljas för att få reseersättning. Unga Allergiker ersätter upp till 2000 kr. Efter att du anmält dig kommer du att få en blankett på mejl med mer info om hur du går tillväga för att få reseersättning.

GENERELL INFO OM UNGA ALLERGIKERS AKTIVITETER: 
Vi vill att alla ska kunna delta på våra aktiviteter, därför uppmanar vi alltid våra deltagare att vara fria från dofter, nötter, citrus och pälsdjursepitel. Våra aktiviteter är dessutom alkohol- och tobaksfria. Vi strävar alltid efter att boka så allergivänliga lokaler som möjligt och vi anpassar all mat och fika så att alla ska kunna äta samma eller likvärdiga alternativ. På våra aktiviteter finns unga ledare närvarande och de allra flesta av dem har egen erfarenhet av astma och allergi.

På RÖ finns även en medicinskt utbildad sjukvårdsansvarig.

Vid frågor och funderingar, tveka inte att kontakta vikarierande verksamhetsutvecklare Sofia Jörgensen!
Mejl: sofia.jorgensen@ungaallergiker.se

Tillsammans gör vi detta till världens bästa helg!

HOPPAS ATT VI SES!