Hur är det att vara engagerad i UA?

Emelie berättar om sitt engagemang

Emelie är engagerad i UA Värmlands lokalförening. Under året har de arrangerat digitala träffar och under höstlovet bjöd de in sina medlemmar till att dekorera läskiga Halloween-muffins.

Varför är du medlem i Unga Allergiker?
- Det är kul! Man träffar nya vänner och får vara med på roliga aktiviteter. En av de bästa grejerna är att man inte behöver känna sig “jobbig” om man vill hänga med kompisar och kan äta något eller göra en aktivitet. Man känner sig inte jobbig för man har astma eller allergi hos Unga Allergiker. 

Vad är det bästa med att vara engagerad?
- Det är väldigt roligt och man lär sig väldigt mycket! Man lär sig att samarbeta och komma med idéer. En grej som många inte tänker på men som är ett plus är att det är en bra grej att ha på sitt CV. Att vara ideellt engagerad.

Vad planerar UA Värmland att göra i framtiden?
- UA Värmland har försökt att skapa traditioner. Vi brukar arrangera en årlig resa till Branäs som många medlemmar brukar vara med på. Jag gillar att planera grejer. Vi har planerat ett gäng aktiviteter det här året, förra veckan hade vi till exempel en digital halloween bakning där vi dekorerade muffins. Den 11 december ska vi baka igen i ett skolkök. Missa inte det!

Varför ska man bli engagerad i UA Värmland?
- Restriktionerna har precis upphört. Jag vet att vi har medlemmar, jag tycker att ni ska ta chansen! Det är vi tillsammans som bestämmer vad vår lokalförening ska hitta på och göra tillsammans! 

Hur kommer man i kontakt med er?
- Maila oss, eller kontakta oss i dm på Instagram, vi är öppna för förslag!