Tävlingen är avslutad! Vi har fått in många fina bidrag, tack till alla er som deltog! Stort grattis säger vi till vinnaren Signe som skickande in följande bidrag:

”Det här är jag och min tvillingsyster, hon har alltid funnits för mig när det varit som jobbigast med allergin. Du har som har allergi och problem med eksem, du är aldrig ensam. Det finns fler som har det och någonstans finns det någon du kan prata med om detta, ifall du inte har någon så lovar jag, det finns någon, du kommer hitta den!”

Om tävlingen 

För att fira att sommaren är här drar vi igång en fototävling! Tävlingen har tema ”sommar och hud” för att uppmärksamma eksem.

Det är ofta vanligt att personer med astma och allergi även har eksem eller andra hudutslag. Eksem beror på inflammation i huden som gör huden torr och röd. Eksem kliar ofta och du kan även få sprickor som gör ont. Eksem smittar inte och det finns olika sorter, t.ex. atopiskt eksem, soleksem och allergiskt kontakteksem. Med rätt behandling går det att lindra sina besvär och få kontroll. Delta i vår fototävling för att sprida kunskap och öka medvetenheten om eksem!

Hur tävlar jag?
Mejla ditt tävlingsbidrag till info@ungaallergiker.se senast den 5 juli. Tävlingsbidraget ska bestå av en bild och en kort beskrivning av ditt bidrag på tema ”sommar och hud”. Beskrivningen kan vara en dikt, en upplevelse, en fundering, bildförklaring eller någonting annat! Varje deltagare får delta med max tre bidrag.

Tävlingsbidragen (bilderna och beskrivningarna) kan komma att publiceras på Unga Allergikers hemsida och våra sociala medier under tiden tävlingen pågår samt vid publicering av vinnaren. Bidragen kommer inte att användas i något annat syfte eller vid senare tillfällen. Skriv därför även vilket namn du vill ska publiceras i samband med bidragen. Om du vill vara anonym går det självklart bra, skriv då detta i mejlet.

Vad vinner jag?
Vinsten består av en badhandduk och en goodiebag med parfymfria produkter. Vinnaren utses av kansliet efter att tävlingen avslutats den 5 juli.

Tävlingsvillkor:

- Tävlingen pågår mellan 8/6 - 5/7 2020.
- Max 3 tävlingsbidrag per deltagare.
- Genom att delta godkänner jag att tävlingsbidragen (bilderna och beskrivningarna) kan komma att publiceras på Unga Allergikers hemsida och våra sociala medier under tiden tävlingen pågår samt vid publicering av vinnaren. Bidragen kommer inte att användas i något annat syfte eller vid senare tillfällen. Skriv därför även vilket namn du vill ska publiceras i samband med bidragen. Om du vill vara anonym går det självklart bra, meddela detta när du skickar in ditt bidrag.
- Vinnaren utses av kansliet och kan inte överklagas. Anställda på kansliet får inte delta.
- Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Vill du lära dig mer om eksem? Vi har samlat länkar med bra info och tips!
1177
Eksem.se
Atopikerna
Astma- och Allergiförbundet