Rickard har varit engagerad i både Unga Allergikers förbundsstyrelse och varit med och startat upp UA Bergslagens lokalförening där han idag är ordförande.

Med parfym är det svårt, många har svårt att släppa parfymflaskan, sin deo eller hårspray. Men jag tycker tyvärr inte att det är många som tar klivet. Man får träffas ute. Eller städa ordentligt efteråt. Det finns absolut de som tänker på det och använder oparfymerat. Det är väl mest att vissa har tvättat sig i oparfymerade produkter.

Någon gång när jag gick i grundskolan så hade det läckt schampo i korridoren. Då varnade alla mina vänner att Stopp här får du inte gå in! De var någon som tvättade i parfymfritt men tyvärr inte alla. Men jag vet att några i min klass valde att inte använda till exempel Axe parfym för att inte göra mig dålig. De använde det i alla fall inte i min närhet.

Att vara doftöverkänslig är inte något jag har valt att vara. Jag hade jättegärna tålt dofter, sluppit rinnande ögon och näsa. Men jag önskar att personer kan vara bättre på att tänka: Hur hade det varit om det hade varit jag? Hur hade jag velat bli bemött?

Våga bry dig om din omgivning!