Hjälp en kompis - välj parfymfritt!

Under vecka 45 är det Parfymfria veckan, en vecka där vi sprider kunskap om doftöverkänslighet för att öka förståelsen hos allmänheten. Trots att drygt var tredje person tros få besvär av dofter, finns det stor okunskap och felaktiga föreställningar om doftöverkänslighet.

Vi uppmanar alla som själva inte lever med doftöverkänslighet:
Hjälp en kompis - välj parfymfritt! 

Jag vill inte missa någon kompis bara för att den har parfym!

Sixten är en pigg 8 årig kille som går i både slalom, konståkning och ridning. Här berättar han vad han tycker att hans kompisar kan göra för att stötta honom och hans doftöverkänslighet.

Våga bry dig om din omgivning!

Rickard har en lång historia av engagemang inom Unga Allergiker, idag är han ordförande för UA Bergslagen. När Rickard var liten skyddade hans kompisar honom från en doftexplosion.

Det är många som tycker det är roligt att ”leka med parfym”

Signe 16 år delar med sig av sina tankar om hur vardagen fungerar för de som är doftöverkänsliga.

Våga berätta att du påverkas av parfym!

Eva Millqvist är Forskare och allergolog vid Sahlgrenska universitetssjukhuset.
– Många tycker att det känns jobbigt att berätta att man mår dåligt av parfymen någon annan har på sig. Men för att sprida kunskap måste vi fortsätta informera omgivningen om doftöverkänslighet.

Astma- och Allergiförbundet arrangerar webbinarium

Hur vanligt är det att vara överkänslig mot dofter? Finns det någon behandling mot doftöverkänslighet? Astma- och Allergiförbundet arrangerar ett lunchwebbinarium om doftöverkänslighet fredag den 12 nov. kl. 12:00. Gäster är bland annat Eva Millqvist och Anders Brodin. Läs mer >>

 

 

 

 

Beställ en affisch – du betalar bara för portot

Beställ vår affisch om doftöverkänslighet! Affischerna finns på svenska, engelska och arabiska. Är du medlem? Då bjuder vi inte bara på affischen utan även på portot.
Klicka hem affischen till din skola, fritidsgård eller din idrottsförening!