Hur är det att vara engagerad i UA?

Rickard berättar om sitt engagemang

Rickard har varit engagerad i både Unga Allergikers förbundsstyrelse och varit med och startat upp UA Bergslagens lokalförening där han idag är ordförande.

Rickard, varför är du engagerad?
Jag är en föreningsmänniska i grund och botten och har varit det i snart 10 år. Jag är inte svårflörtad när det gäller engagemang. Det finns så mycket saker en kan göra, så mycket som behövs. Jag brinner helt enkelt för föreningsverksamhet, oavsett vad det är. Jag har blivit sådan!

Hur länge har du varit med i UA?
Jag har varit medlem i UA sedan 2007, då var jag sju år, och då fick man inte vara medlem förens man var sju år. Sen blev jag med i 2009 UA Örebro region. Men vi hade inte engagemanget så vi la det på is, men sen startade jag upp UA Bergslagen 2013 och då var jag 13 år.

Vi var fyra stycken i styrelsen. Ett syskonpar som var ungefär 10 år äldre än mig. Vi arrangerade lite aktiviteter. Idag är vår styrelse utspridda i tre olika län, vi har inte haft ett fysiskt möte än, men vi hoppas att kunna arrangera det snart!

Vad är det bästa med att vara engagerad?
Att få positiv feedback från alla som deltar på aktiviteter. Det är det som gör att man vill fortsätta sitt engagemang. Vi driver också påverkansarbete. Har varit ute i skolor och informerat om astma och allergi. Det har gett bra resultat. Vi har även föreläst och pratat med lokalpolitiker. Det brinner jag för, att få komma ut till politiker och berätta. Det är så man kan göra skillnad på riktigt!