Skolstart tillsammans med UA

Hur är det att gå i skolan med astma, allergi eller annan överkänslighet? Vad kan lärare och klasskompisar göra för att underlätta? Vilka situationer är extra utmanande? Alla elever har rätt att må bra och trivas i skolan. Här lyfter vi massa bra material som din skola kan använda sig av för att bli mer tillgänglig. Du kan också läsa om Tilde och Kim som berättar om sin skoltid med astma och nötallergi!

Dags för skolstart!

Intervju med Tilde

Tilde har precis tagit studenten. Här berättar hon om hur det har varit för henne att vara nötallergiker i skolan.

Intervju med Kim

Kim har alltid drömt om att bli läkare. Här berättar hon om hur hennes astma har gjort henne både envis och stark.

Affischer från UA

UAs affischer är gratis för medlemmar och finns nu både på engelska och svenska. Beställ ett gäng till din skola!

Skolstarts-häng med UA

Tack till er som deltog i UAs skolstarts-häng, vi vill prata mer skola med er medlemmar i framtiden!

Pälsdjursallergi

Ingen ska behöva bli sjuk av skolmiljön. Här är en uppdaterad guide för vägledning om pälsdjursallergi och arbetande hundar i skolor.

Tillgängligskola.nu

Gör din skola mer inkluderande för elever med astma, allergi, celiaki och intolerans. På hemsidan tillgängligskola finns material, guider och spel för din skola!

Alternativ närvaro

Tillsammans med Unga Reumatiker och Stolta Magar skriver UA om hur alternativ närvaro i skolan skulle hjälpa kroniskt sjuka elever även efter pandemin!

Bli bättre på astma och allergi

Astma och Allergiförbundet har skapat Allergiakademin – en plats för dig som lever, träffar eller arbetar med barn som har allergi. Testa en digital snabbkurs och lär dig mer om astma och allergi.