Ett av de mest uppskattade inslagen i Unga Allergikers verksamhet är det årliga sommarlägret, där lägret anpassas efter deltagarnas ev. astma, allergier och annan överkänslighet. Just nu söker vi två lägerledare och du kan vara en av de vi söker!

Sommarlägret på Drakudden i Bro
Årets läger äger rum mellan 6-11 juli på Drakudden i Bro utanför Stockholm. Vi har 30 platser till lägret och deltagarna är mellan 11-17 år. Utöver du, kommer även tre andra ideella lägerledare, en sjukvårdsansvarig, kock och lägerchef att vara på plats. Tillsammans skapar ni ett läger som är både kul och tryggt för alla deltagare. Du som lägerledare fyller därför en viktig roll genom att både vara en trygghet och förebild för deltagarna. På det sättet är du med och bidrar till ett läger där alla barn och unga oavsett astma, allergi och annan överkänslighet är välkomna!

Vad innebär uppdraget?
Som lägerledare förväntas du vara med och planera, förbereda och genomföra lägret tillsammans med lägerchefen och de andra lägerledarna. Det är därför viktigt att du tycker om att samarbeta med andra.

Innan lägret hålls en utbildningsdag för alla lägerledare där du ska delta. Där får du en utbildning i första hjälpen och HLR, hur vi skapar ett tryggt läger genom allergivänliga arrangemang och krishantering. Tillsammans med de andra lägerledarna får du också möjlighet att planera själva innehållet av lägret. Preliminärt datum för utbildningsdagen är 31 maj. Du ska också kunna vara tillgänglig från dagen innan lägret drar igång, d.v.s. 5 juli.

Uppdraget är ideellt, men en symbolisk summa utgår. I uppdraget ingår också resa, boende och mat.

Specifika önskemål eller information:
Som lägerledare behöver du vara medlem i Unga Allergiker (det blir du lätt och gratis på vår hemsida) och även stå bakom organisationens grundläggande värderingar. Du är över 18 år och är trygg med att ta ansvar för dig själv och andra i grupp. Du måste respektera deltagarna och de andra lägerledarna samt deras ev. astma, allergier eller annan överkänslighet. Tidigare erfarenhet av lägerverksamhet är inget krav. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av volontärarbete, om du har körkort eller någon talang som är till nytta på ett läger. Det är också meriterande om du har egen erfarenhet av astma, allergi, intolerans och/eller annan överkänslighet. Vi på Unga Allergiker strävar efter en jämn könsfördelning och vill ta tillvara de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. För att vara lägerledare måste du även lämna in ett utdrag ur Polisens belastningsregister.

Minimiåtagande:
Lägerveckan 6-11 juli 2020 och uppstart dagen innan lägret (5 juli) + Lägerledarträffen 31 maj

Ansökan: 
Skicka din ansökan innehållandes CV och personligt brev till klara.lundahl@ungaallergiker.se senast 31 mars.