Är du vår nya verksamhetsutvecklare?

 

Unga Allergiker är en ideell organisation för barn och unga mellan 6 och 29 år med astma, allergi eller annan överkänslighet. Vi bedriver både social verksamhet och arbetar med påverkansarbete för att skapa förändring. Vår vision är ett samhälle som inte är begränsande för barn och unga med astma och allergi.

Unga Allergiker är en rikstäckande förening med i dagsläget ca 1600 medlemmar och sju lokalföreningar. Våra ledord är ”För unga, av unga”, vi tror på ungas engagemang. Tillsammans arbetar vi för att stärka varandra och visa att det är vi som sätter gränserna – inte allergin. Nu söker vi dig som vill jobba som verksamhetsutvecklare hos oss. Rollen som verksamhetsutvecklare innebär ett övergripande ansvar för förbundets sociala verksamhet, du kommer bland annat att vara den som har kontakt med våra lokalföreningar och planerar nationella aktiviteter. Det är en roll med stor utvecklingspotential.

I arbetsuppgifterna ingår att:

  • Ha kontakt och samarbeta med våra nuvarande lokalföreningar samt verka för att nya skapas. Du är med och stöttar föreningarna i deras arbete genom telefon- och mejlkontakt liksom besök ute i landet.
  • Arrangera utbildningar och lägerverksamhet för barn och unga.
  • Tillsammans med de andra på kansliet utveckla kampanjer, strategier och följa upp verksamheten.
  • Ansvara för vårt medlemsregister i systemet Mysoft.
  • Arbete med administrativa uppgifter som utskick av material till lokalföreningar och välkomstbrev till nya medlemmar.
  • Vara behjälplig i de uppgifter som finns på kansliet.

Meriterande är om du har:

  • Lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.
  • Erfarenhet av arbete eller engagemang i en ideell förening.
  • Lätt för att engagera och entusiasmera.
  • Egen erfarenhet av astma och/eller allergi.

Som person ser vi gärna att du är positiv, har lätt att hantera sociala kontakter, är kreativ och kan inspirera andra till att engagera sig i vår ideella verksamhet. Det är viktigt att du vågar ta eget ansvar och kan arbeta självständigt. Du måste vara beredd att göra allt från de enklaste uppgifter till de mer krävande.

Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100 % med sex månaders provanställning. Vi har 37,5h arbetsvecka, kollektivavtal och friskvårdsförmåner. Placering på Unga Allergikers kansli på Södermalm i Stockholm. Resor samt arbete kvällar och helger förekommer. Tillträde enligt överenskommelse.

Lön
Fast lön, individuell lönesättning.

Ansökan skickas till: frida.batsby@ungaallergiker.se. Vi tillämpar anonymiserad rekrytering, vilket innebär att alla ansökningar kommer att anonymiseras i ett första steg innan de gås igenom. Sista ansökningsdag är 15 februari, men urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart du kan.

Vid frågor kontakta Unga Allergikers vik. generalsekreterare Klara Lundahl: 076-714 54 77