Är du vår vikarierande verksamhetsutvecklare?

Unga Allergiker är en ideell organisation som finns till för att stärka barn och unga mellan 6 och 29 år med astma, allergi eller annan överkänslighet. Vi bedriver social verksamhet och arbetar med påverkansarbete för att skapa förändring. Vår vision är ett samhälle som inte är begränsande för barn och unga med astma och allergi.

Unga Allergiker har i dagsläget närmre 1300 medlemmar och kansliet har tre heltidsanställda; en generalsekreterare, verksamhetsutvecklare och kommunikatör. Nu söker vi dig som vill arbeta som vikarierande verksamhetsutvecklare hos oss. Rollen som verksamhetsutvecklare innebär ett övergripande ansvar för förbundets sociala verksamhet. En roll med stor utvecklingspotential.

I arbetsuppgifterna ingår att:

- Ha kontakt och samarbeta med våra nuvarande lokalföreningar samt verka för att nya skapas. Du är med och stöttar föreningarna i deras arbete genom telefon- och mejlkontakt liksom besök ute i landet.
- Arrangera och delta på utbildningar och lägerverksamhet för barn och unga.
- Tillsammans med de andra på kansliet utveckla kampanjer, strategier och följa upp verksamheten.
- Ansvara för vårt medlemsregister i systemet Mysoft.
- Arbete med administrativa uppgifter som utskick av material till lokalföreningar och välkomstbrev till nya medlemmar.
- Vara behjälplig i de uppgifter som finns på kansliet.

Meriterande är om du har:

- Lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.
- Erfarenhet av arbete eller engagemang i en ideell förening.
- Tidigare arbetat med och för barn och unga.
- Lätt för att engagera och entusiasmera.
- Egen erfarenhet av astma och/eller allergi.
- Att du är ung så du kan företräda vår målgrupp.

Som person ser vi gärna att du är positiv, har lätt att hantera sociala kontakter, är kreativ och kan inspirera andra till att engagera sig i vår ideella verksamhet. Det är viktigt att du vågar ta eget ansvar och kan arbeta självständigt. Du måste vara beredd att göra allt från de enklaste uppgifter till de mer krävande.

Om tjänsten
Tjänsten är ett vikariat på 100 %, till dess den föräldraledige återgår i tjänst (13 februari 2023). Placering på Unga Allergikers kansli på Södermalm i Stockholm. Vi har 37,5 h arbetsvecka, kollektivavtal och friskvårdsförmåner. Resor samt arbete kvällar och helger förekommer. Tillträde i mitten av januari 2022.

Lön
Fast lön, individuell lönesättning.

Ansökan skickas till rekrytering@ungaallergiker.se. Vi tillämpar anonymiserad rekrytering, vilket innebär att alla ansökningar kommer att anonymiseras i ett första steg innan de gås igenom. Sista ansökningsdag är 24 november, men urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart du kan.

Vid frågor om tjänsten kontakta Unga Allergikers vikarierande generalsekreterare Jesper Persson: 076-842 69 99 eller jesper.persson@ungaallergiker.se.