I augusti 2021 arrangerade Unga Allergiker ett Barnläger för barn mellan 6-11 år. Syftet med lägret var att barn med astma, allergi eller annan överkänslighet skulle få möjligheten att träffa andra med liknande erfarenheter. På träffen deltog barnet tillsammans med en vuxen anhörig och vi arrangerade aktiviteter för både barn och vuxna.

GENERELL INFO OM UNGA ALLERGIKERS AKTIVITETER:
Vi vill att alla ska kunna delta på våra aktiviteter, därför uppmanar vi alltid våra deltagare att vara fria från dofter, nötter, citrus och pälsdjursepitel. Våra aktiviteter är dessutom alkohol- och tobaksfria. Vi strävar alltid efter att boka så allergivänliga lokaler som möjligt och vi anpassar all mat och fika så att alla ska kunna äta samma eller likvärdiga alternativ. På våra aktiviteter finns unga ledare närvarande och de allra flesta av dem har egen erfarenhet av astma och allergi. På aktiviteten finns även en medicinskt utbildad sjukvårdsansvarig.

Har du frågor om Unga Allergikers träffar? Hör av dig till vår verksamhetsutvecklare Lotta på lotta.bengtsson@ungaallergiker.se!

Barnläger på Uskavigården, augusti 2021