Välkomna tillbaka till UAs årliga barnläger! I år kommer vi på Unga Allergiker anordna träff för vår allra yngsta medlemmar på Ekuddens vandrarhem på Gålö utanför Stockholm. Barnlägret 2023 blir en innehållsrik helg för både barn och vuxna fylld med erfarenhetsutbyte, lärande och såklart massa roliga aktiviteter.

Barnlägret anordnas för Unga Allergikers medlemmar i åldern 6-10 år och medföljande vuxen anhörig. Det blir, som sagt, en helg fylld med: erfarenhetsutbyte, lärande och såklart massa roliga aktiviteter. Tanken är Maten och aktiviteterna på lägret är anpassade för att fungera för alla deltagare. Som vanligt är våra aktiviteter är alltid alkohol- och tobaksfria.

NÄR: Fredag 18 – Söndag 20 augusti 2023
VAR: Ekuddens vandrarhem, Gålö utanför Stockholm.
KOSTNAD: Själva lägret är GRATIS, resersättning går att ansöka om (mer info finns längre ned).
ÅLDERSGRÄNS: 6-10 år. Du måste vara medlem för att delta, ditt medlemskap måste vara förnyat för 2023. www.ungaallergiker.se/fornya-medlemskap/
ANMÄLAN: Det finns ett begränsat antal platser och platserna kommer att prioriteras till medlemmar som inte tidigare deltagit på barnlägret. Alla är självklart välkomna att anmäla sig oavsett tidigare deltagande.

 

Info om resor och reseersättning

Deltagarna ansvarar för att på egen hand ta sig till och från samlingsplatsen (Stockholm Centralstation). Från Stockholm Centralstation kommer sedan en abonnerad buss att köra samtliga deltagare till lägergården. De resor som sker till och från samlingsplatsen bokas av dig som deltar. Ersättning erbjuds för resor som bokas senast tre veckor innan, den 28 juli. Enligt Unga Allergikers resepolicy ska det billigaste och mest miljövänliga resesättet väljas för att få reseersättning där vi ersätter upp till 2 000 kr. Efter att ni anmält er kommer ni att få en blankett på mejl med mer info om hur ni går tillväga för att få reseersättning. 

Generell info om UAs aktiviteter

I samband med våra aktiviteter uppmanar vi alltid våra deltagare att vara fria från dofter, nötter, citrus och pälsdjursepitel, det för att alla ska kunna delta. Dessutom är våra aktiviteter alkohol- och tobaksfria.

För att kunna välkomna alla deltagare strävar vi alltid efter att boka så allergivänliga lokaler som möjligt och vi anpassar all mat och fika så att alla ska kunna äta samma eller likvärdiga alternativ. Unga ledare finns närvarande på våra aktiviteter och de allra flesta av dem har egen erfarenhet av astma och allergi. Även en medicinskt utbildad sjukvårdsansvarig finns närvarande under barnlägret.

Har du frågor och funderingar? Tveka inte att höra av dig till Unga Allergikers kansli: info@ungaallergiker.se

Barnläger på Uskavigården, augusti 2021