Förra året arrangerade vi vårt allra första barnläger och vi är glada att meddela att det blir ett barnläger även i år! Årets barnläger är på Uskavigården mellan den 26-28 augusti. Lägret riktar sig till barn mellan 6-10 år som deltar tillsammans med en vuxen anhörig. Anmälan öppnar den 9 maj kl. 12.00.

Syftet med lägret är att barn med astma, allergi eller annan överkänslighet ska få möjligheten att träffa andra med liknande erfarenheter. På träffen deltar barnet tillsammans med en vuxen anhörig och deltar på aktiviteter för både barn och vuxna.

 

GENERELL INFO OM UNGA ALLERGIKERS AKTIVITETER:
Vi vill att alla ska kunna delta på våra aktiviteter, därför uppmanar vi alltid våra deltagare att vara fria från dofter, nötter, citrus och pälsdjursepitel. Våra aktiviteter är dessutom alkohol- och tobaksfria. Vi strävar alltid efter att boka så allergivänliga lokaler som möjligt och vi anpassar all mat och fika så att alla ska kunna äta samma eller likvärdiga alternativ. På våra aktiviteter finns unga ledare närvarande och de allra flesta av dem har egen erfarenhet av astma och allergi. På aktiviteten finns även en medicinskt utbildad sjukvårdsansvarig.

Har du frågor om Unga Allergikers träffar? Hör av dig till oss på info@ungaallergiker.se!

Barnläger på Uskavigården, augusti 2021