Aktuellt med Unga Allergiker

DOFTÖVERKÄNSLIG

1 DEC 2021
Sixten 8 år berättar för Svenska dagbladet om hur det är att vara doftöverkänslig.

Läs mer

VINTERKAMPANJ

1 DEC 2021
Om du blir medlem eller förnyar ditt medlemskap i december så får du en vintergåva från oss på Unga Allergiker!

Läs mer

PSYKOSOCIALT STÖD

24 NOV 2021
Unga Allergikers 2:a vice ordförande Hanna är medskribent till artikeln "Unga experter vill se bättre psykosocialt stöd i vården" som publicerades i tidningen Barnläkaren i november.

Läs mer

ENGAGERAD I UA

17 NOV 2021
Rickard är ordförande i UA Bergslagen, han var bara 13 år när han höll i sitt allra första årsmöte .”Det var spännande men gick bra!"

Läs mer

ENGAGERAD I UA

16 NOV 2021
Emelie är engagerad i UA Värmlands lokalförening .”Det är kul, man träffar nya vänner och får vara med på roliga aktiviteter!"

Läs mer

POP WEEKEND

15 NOV 2021
Vill du ta steget och engagera dig mer i Unga Allergiker? Då ska du följa med oss på POP Weekend - en helg där vi pratar påverkan och pepp!

Läs mer

PARFYMFRIA VECKAN

10 NOV 2021
Signe 16 år från Skellefteå delar med sig om sina erfarenheter av att vara doftöverkänslig. Hjälp en kompis – välj parfymfritt!

Läs mer

PARFYMFRIA VECKAN

10 NOV 2021
Rickard har en lång historia av engagemang inom Unga Allergiker, idag är han ordförande för UA Bergslagen. När Rickard var liten skyddade hans kompisar honom från en doftexplosion.

Läs mer

PARFYMFRIA VECKAN

9 NOV 2021
Sixten 8 år berättar vad han tycker att hans kompisar kan göra för att stötta honom i hans doftöverkänslighet! Hjälp en kompis - välj parfymfritt!

Läs mer

INTERVJU P4 Dalarna

8 NOV 2021
Rickard Didic, ordförande för UA Bergslagen berättar för P4 Dalarna om varför den Parfymfria veckan är så viktig. Intervjun finns 1 h 34 min in i programmet!

Läs mer

PARFYMFRIA VECKAN 2021

3 NOV 2021
Nästa vecka är det parfymfria veckan, en vecka där vi uppmärksammar hur dofter och parfymerade produkter påverkar personer med doftöverkänslighet.

Läs mer

HÖSTLOVSLÄSNING

2 NOV 2021
Heter det höstlov eller kallar du det för läslov? Här kommer fyra lästips på temat astma och allergi - kryp upp i soffan och mys!

Läs mer

MEDLEMSTRÄFF

24 OKT 2021
Stort tack till alla som deltog under höstens medlemsträff - tillsammans gjorde vi det till en helg att minnas och längta tillbaka till!

Läs mer

POLLENMÄTNINGAR

14 SEP 2021
Äntligen - regeringen har valt att tillsätta pengar för fortsatta pollenprognoser. Det här betyder otroligt mycket för landets alla pollenallergiker!

Läs mer

BARNLÄGER

29 AUG 2021
I helgen arrangerade UA sitt allra första Barnläger. Vi vill tacka alla föräldrar och barn för en rolig och lärorik helg tillsammans!

Läs mer

PRATA SKOLA MED UA

23 AUG 2021
Vi vill prata med er om hur det kan vara att gå i skolan med astma, allergi eller annan överkänslighet. På UAs skolstarts-häng kan du lyssna och dela med dig av dina erfarenheter.

Anmäl dig här 

PÄLSDJURSALLERGI

2 AUG 2021
Alla elever ska må bra i skolan och ingen ska behöva bli sjuk av skolmiljön. Här finns en uppdaterad guide för vägledning om pälsdjursallergi och arbetande hundar i skolor.

Läs mer

POLLENALLERGI

6 JUNI 2021
Sanna berättar om sin pollenallergi och hur det är att vara engagerad i Unga Allergiker.

Läs mer

ASTMADAGEN

5 MAJ 2021
Idag uppmärksammar vi den Internationella astmadagen. 1 av 10 lever med astma - astma har många ansikten!

Läs mer

ASTMADAGEN

4 MAJ 2021
Andra vice ordförande Hanna berättar i TV4 Nyhetsmorgon hur det kan vara att leva med svår astma.

Läs mer

POLLEN

30 APRIL 2021
Sanna berättar hur hon känner nu när pollenmätningarna återinförs i Norrbotten.

Läs mer

POLLEN

9 APRIL 2021
Kan studenter med pollenallergi få extra lång tid på sig att skriva en tenta? Lyssna när Unga Allergiker kommenterar förslaget på P3 Nyheter.

Läs mer

DEBATT

4 APRIL 2021
Tillsammans med Unga Reumatiker och Stolta Magar skriver vi om att alternativ närvaro i skolan skulle hjälpa kroniskt sjuka elever även efter pandemin!

Läs mer

DEBATT

2 APRIL 2021
Tillsammans med Astma- och Allergiförbundets generalsekreterare Maritha Svedvallson skriver vi om alla barns rätt till frisk luft och god hälsa.

Läs mer

KRÖNIKA

30 MARS 2021
Andre vice ordförande Hanna Nielsen berättar om hur det är att leva med svår pollenallergi. "Omgivningen kan hjälpa oss som är allergiska"

Läs mer

POLLENALLERGI

1 APRIL 2021
Kim och Emma är båda pollenallergiker. Här berättar de om hur deras liv påverkas och hur de känner när pollen gör sig tillkänna varje vår.

Läs mer

ASTMADAGEN

25 MARS 2021
Den 5 maj är det den internationella astmadagen. Hjälp oss att uppmärksamma dagen genom att skicka in ett videoklipp med ditt ansikte!

Läs mer

TV4 NYHETER

10 MARS 2021
Sanna från förbundsstyrelsen intervjuas av TV4 Nyheterna om hur hon påverkas av att pollenmätningarna uteblir i norra Sverige.

Läs mer