Aktuellt med Unga Allergiker

POLLENMÄTNINGAR

14 SEP 2021
Äntligen - regeringen har valt att tillsätta pengar för fortsatta pollenprognoser. Det här betyder otroligt mycket för landets alla pollenallergiker!

Läs mer

BARNLÄGER

29 AUG 2021
I helgen arrangerade UA sitt allra första Barnläger. Vi vill tacka alla föräldrar och barn för en rolig och lärorik helg tillsammans!

Läs mer

PRATA SKOLA MED UA

23 AUG 2021
Vi vill prata med er om hur det kan vara att gå i skolan med astma, allergi eller annan överkänslighet. På UAs skolstarts-häng kan du lyssna och dela med dig av dina erfarenheter.

Anmäl dig här 

PÄLSDJURSALLERGI

2 AUG 2021
Alla elever ska må bra i skolan och ingen ska behöva bli sjuk av skolmiljön. Här finns en uppdaterad guide för vägledning om pälsdjursallergi och arbetande hundar i skolor.

Läs mer

POLLENALLERGI

6 JUNI 2021
Sanna berättar om sin pollenallergi och hur det är att vara engagerad i Unga Allergiker.

Läs mer

ASTMADAGEN

5 MAJ 2021
Idag uppmärksammar vi den Internationella astmadagen. 1 av 10 lever med astma - astma har många ansikten!

Läs mer

ASTMADAGEN

4 MAJ 2021
Andra vice ordförande Hanna berättar i TV4 Nyhetsmorgon hur det kan vara att leva med svår astma.

Läs mer

POLLEN

30 APRIL 2021
Sanna berättar hur hon känner nu när pollenmätningarna återinförs i Norrbotten.

Läs mer

POLLEN

9 APRIL 2021
Kan studenter med pollenallergi få extra lång tid på sig att skriva en tenta? Lyssna när Unga Allergiker kommenterar förslaget på P3 Nyheter.

Läs mer

DEBATT

4 APRIL 2021
Tillsammans med Unga Reumatiker och Stolta Magar skriver vi om att alternativ närvaro i skolan skulle hjälpa kroniskt sjuka elever även efter pandemin!

Läs mer

DEBATT

2 APRIL 2021
Tillsammans med Astma- och Allergiförbundets generalsekreterare Maritha Svedvallson skriver vi om alla barns rätt till frisk luft och god hälsa.

Läs mer

KRÖNIKA

30 MARS 2021
Andre vice ordförande Hanna Nielsen berättar om hur det är att leva med svår pollenallergi. "Omgivningen kan hjälpa oss som är allergiska"

Läs mer

POLLENALLERGI

1 APRIL 2021
Kim och Emma är båda pollenallergiker. Här berättar de om hur deras liv påverkas och hur de känner när pollen gör sig tillkänna varje vår.

Läs mer

ASTMADAGEN

25 MARS 2021
Den 5 maj är det den internationella astmadagen. Hjälp oss att uppmärksamma dagen genom att skicka in ett videoklipp med ditt ansikte!

Läs mer

TV4 NYHETER

10 MARS 2021
Sanna från förbundsstyrelsen intervjuas av TV4 Nyheterna om hur hon påverkas av att pollenmätningarna uteblir i norra Sverige.

Läs mer