Verksamhetssamordnare – ny tjänst

4 juni 2024
Jobb Unga Allergiker Verksamhetsamordnare, Förbundsstyrelse, ledamot, Kommunikatör, Generalsekreterare

Är du vår nya verksamhetssamordnare?

Unga Allergiker är en ideell organisation som finns till för att stärka barn och unga mellan 6 och 29 år med astma, allergi eller annan överkänslighet. Vi bedriver social verksamhet och arbetar med påverkansarbete för att skapa förändring. Vår vision är ett samhälle som inte är begränsande för barn och unga med astma och allergi. I dagsläget har vi närmre 1300 medlemmar. Nu söker vi dig som vill arbeta med vår verksamhet och stötta våra lokalföreningar som verksamhetssamordnare hos oss.

Om rollen

Unga Allergiker består av ett Riksförbund som samordnar sex lokalföreningar belägna från Norr till Syd. Riksförbundets kansli har två heltidsanställda; en generalsekreterare och en kommunikatör. Nu söker vi dig som vill arbeta med vår verksamhet och stötta våra lokalföreningar som verksamhetssamordnare hos oss. Rollen innebär ett övergripande ansvar för förbundets sociala verksamhet.

I arbetsuppgifterna ingår att:

  • ha kontakt och samarbeta med våra lokalföreningar. Du är med och stöttar föreningarna i deras arbete genom telefon- och mejlkontakt och stöttar under årsmötesperioden.
  • arrangera och delta på utbildningar och lägerverksamhet för barn och unga.
  • utföra administrativa uppgifter som utskick av material till lokalföreningar
  • vara behjälplig i de uppgifter som finns på kansliet.

Om dig

Som person ser vi gärna att du är positiv, har lätt att hantera sociala kontakter, är kreativ och kan inspirera andra till att engagera sig i vår ideella verksamhet. Det är viktigt att du vågar ta eget ansvar och kan arbeta självständigt. Du måste vara beredd att göra allt från de enklaste uppgifter till de mer krävande.

Meriterande är om du:

  • har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.
  • har erfarenhet av arbete eller engagemang i en ideell förening.
  • tidigare arbetat med och för barn och unga.
  • har lätt för att engagera och entusiasmera.
  • har egen erfarenhet av astma och/eller allergi.
  • är ung så du kan relatera till vår målgrupp.

Om tjänsten

Tjänsten är på 50% och är en tidsbegränsad anställning tom 2024-12-31 med möjlighet till förlängning. Placering på Unga Allergikers kansli på Södermalm i Stockholm. Vi har 37,5 h arbetsvecka på heltid, kollektivavtal och friskvårdsförmåner. Arbete kvällar och helger kan förekomma. Tillträde i augusti 2024.

Lön

Fast lön, individuell lönesättning.

Ansökan

Din ansökan mejlas till rekrytering@ungaallergiker.se. Vi tillämpar anonymiserad rekrytering, vilket innebär att alla ansökningar kommer att anonymiseras i ett första steg innan de gås igenom. Sista ansökningsdag är 2024-06-30, men urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart du kan.

Vid frågor om tjänsten kontakta Unga Allergikers vikarierande generalsekreterare Johanna Sommansson via telefon 076-109 93 29 eller johanna.sommansson@ungaallergiker.se

Du kan läsa mer om vår verksamhet här.