UNGA ALLERGIKER SÖKER LÄGERKOCK SOMMARLÄGER 2023

Är du den nya lägerkocken till Unga Allergiker sommarläger?
Unga Allergiker (UA) är en religiöst och politiskt obunden ideell ungdomsorganisation som finns till för att samla och stötta barn och unga, 6–29 år, med astma, allergi och annan överkänslighet. Unga Allergiker bygger på medlemmarnas engagemang – vårt ledord är ”För unga, av unga”. Att vara medlem är gratis och våra medlemmar och lokalföreningar finns i hela landet. Tillsammans jobbar vi för att stärka varandra och visa att det är vi som sätter gränserna, inte allergin!

Ett av de mest uppskattade inslagen i Unga Allergikers verksamhet är det årliga sommarlägret, där lägret anpassas efter deltagarnas ev. astma, allergier och annan överkänslighet. Just nu söker vi en lägerkock och du kan vara den vi söker!

Sommarlägret på Ågesta Folkhögskola utanför Stockholm.
Årets läger äger rum den 3–8 juli på Ågesta Folkhögskola, Farsta. Vi har 30 platser till lägret och deltagarna är mellan 11–17 år. Vi har även fyra ideella lägerledare, en sjukvårdsansvarig, kock och två lägerchefer på plats. Tillsammans skapar ni ett läger som är både kul och tryggt för alla deltagare. Du som lägerkock fyller därför en viktig roll på lägret och för deltagarna då UA alltid siktar på att alla deltagare ska kunna äta utan att behöva oroa sig. På det sättet är du med och bidrar till ett läger där alla barn och unga oavsett astma, allergi och annan överkänslighet är välkomna!

 

Vad innebär uppdraget?
Som lägerkock förväntas du vara med och planera, förbereda och genomföra lägret tillsammans med lägeransvarig och lägercheferna. Det är därför viktigt att du tycker om att samarbeta med andra. Det är lägerkocken som planerar maten på hela lägret och lägercheferna finns tillgänglig för att stämma av kring allergier, vad som funkat tidigare och eventuella frågor och funderingar som uppkommer längst vägen.

 

Specifika önskemål eller information:
Vi söker dig som är kock och det är meriterat om du tidigare har lagat mat för större grupper med olika typer av födoämnesallergier. Du är över 18 år och är trygg med att ta ansvar för dig själv och andra i grupp. Du måste respektera deltagarna och de andra lägerledarna samt deras ev. astma, allergier eller annan överkänslighet. Tidigare erfarenhet av lägerverksamhet är inget krav. För att vara lägerkock på vårt sommarläger måste du även lämna in ett utdrag ur Polisens belastningsregister. Ersättning utgår för uppdraget enligt överenskommelse med lägeransvariga.

 

Minimiåtagande:
- Lägerveckan 3 - 8 juli 2023

- Deltagande på lägerledarutbildning (distans) som kommer ske i maj.

- Planering och inhandling inför lägerveckan

Ansökan: 
Skicka din ansökan till lotta.boyner@ungaallergiker.se så snart som möjligt!