Unga Allergikers förbundsordförande Freja Anckers och Emma Grönlund, tidigare generalsekreterare, står framför riksdagen, på var sin sida om ett stort genomskinligt rör fyllt med insamlade gamla astmainhalatorer.

Brinner du för en speciell fråga? Vill du t.ex. se mer parfymfria produkter på hyllorna eller känna dig trygg att äta ute? Som medlem i Unga Allergiker har du möjlighet att engagera dig i en enskild sakfråga utifrån dina intressen. Genom att starta eller gå med i en temagrupp kan du träffa andra från hela landet som vill arbeta med samma fråga och påverka samhället med stöd och pepp från förbundet. Läs mer om hur det fungerar och gör en intresseanmälan redan idag!

Vem kan starta en temagrupp?
Alla medlemmar i Unga Allergiker är välkomna att starta en temagrupp.

Vad får vi för stöd från förbundet?
Ni får praktiskt stöd med hjälp att planera arrangemang och träffar samt grafiskt material när det behövs. Ni får även ett uppstartsbidrag på 3000 kr och möjlighet att söka projektbidrag under året. Utöver det får ni komma på alla nationella träffar och utbildningar samt träffa andra inom organisationen, självklart kostnadsfritt.

Vad är skillnaden mellan temagrupper och att vara engagerad i en lokalförening?
En lokalförening anordnar aktiviteter för medlemmar i sin förening lokalt och har varje år ett årsmöte. I en temagrupp arbetar ni med en sakfråga nationellt och lämnar endast in en redovisning av årets aktiviteter i slutet av varje år.

Jag vill starta en temagrupp, hur gör jag? 
Kontakta verksamhetsutvecklaren för mer info om hur ni kommer igång.