Unga Allergiker söker lägerledare tills årets sommarläger 2023. På bilden syns en person i en kanot som paddlar på en sjö.

Unga Allergiker söker lägerledare till sommarläger!

Vi har lokalföreningar runt om i Sverige och anordnar varje år aktiviteter både på lokal och nationell nivå. Ett av de mest uppskattade inslagen i UA:s verksamhet är vårt årliga sommarläger. Är kanske just du Unga Allergikers nya lägerledare?

Vem är du?

För att lägret ska bli så kul och tryggt som möjligt för deltagarna fyller lägrets ideella ledare en otroligt viktig funktion! Som ledare behöver du vara medlem i Unga Allergiker (om du inte är det blir du det lätt innan dit tuppdrag) och dela UA:s grundläggande värderingar. Du är mellan 18 - 29 år och trygg med att ta ansvar för dig själv och andra. Du behöver vara självgående och ha förmåga att ta egna initiativ. Du måste kunna samarbeta med andra och visa respekt för deltagarna och dina lägerledarkollegor. En positiv inställning värdesätts! Meriterande är om du har körkort, egen erfarenhet av astma, allergi, intolerans och/eller annan överkänslighet eller någon talang som är till nytta på ett sommarläger.

Sommarlägret äger rum måndag 3a juli - lördag 8 juli 2023 på Ågesta Folkhögskola i Farsta, Stockholm. Deltagarna på lägret är mellan 11-17 år. Som lägerledare behöver du kunna delta på två planeringstillfällen, första sker digitalt den 28e maj och andra tillfället är fysiskt i Stockholm den 2 juli med övernattning. Träffen kommer innehålla utbildning, planering och en chans för ledarteamet att lära känna varandra! Utöver det förväntas du även vara aktiv i planeringen inför lägret.

Unga Allergiker står för dina kostnader under lägerledar-träffen och sommarlägret, exempelvis resor, mat och boende. Arvodet ligger på 3 000 kr.

OBS! För att vara lägerledare behöver du även lämna in ett utdrag från Polisens belastningsregister. Detta beställer du lätt på polisens hemsida. Skicka utdraget i oöppnat kuvert per post till Unga Allergikers kansli: Box 170 69, 104 62 Stockholm.

Skicka din ansökan som lägerledare redan idag för chansen till ett otroligt kul och utvecklande sommarläger med härlig gemenskap! Hoppas att vi ses!

Minimiåtagande:

Lägerveckan 3-8 juli (1 veckas läger)

Lägerledarträff del 1 den 28 maj (digital)

Lägerledarträff del 2 den 2 juli med övernattning i Stockholm

Ev. Planering inför lägret utöver lägerledarträffen

Ansökan: 
Skicka din ansökan innehållandes CV och personligt brev till lotta.boyner@ungaallergiker.se senast 4 maj.