Lediga jobb

 

sök tjänsten som generalsekreterare

 

Är du vår vikarierande Generalsekreterare?  

Unga Allergiker är en ideell organisation som finns till för att stärka barn och unga mellan 6 och 29 år med astma, allergi eller annan överkänslighet. Vi bedriver social verksamhet och arbetar med påverkansarbete för att skapa förändring. Vår vision är ett samhälle som inte är begränsande för barn och unga med astma och allergi.

Unga Allergiker har i dagsläget närmre 1200 medlemmar och kansliet har fyra anställda; en generalsekreterare, verksamhetsutvecklare, kommunikatör och medlemssamordnare. Nu söker vi dig som vill arbeta som vikarierande generalsekreterare hos oss när ordinarie generalsekreterare går på föräldraledighet. Som vik. generalsekreterare har du det övergripande ansvaret för UA:s operativa och verkställande verksamhet. En mångsidig och utvecklande roll där du som söker bör tycka om att vara länken mellan kansli och förbundsstyrelse och ha ett övergripande ansvar för verksamheten. Vi ser att du som söker rollen är ansvarstagande och arbetar strukturerat.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:

 • Personalansvar i form av arbetsledning, medarbetar- och lönesamtal och rekrytering
 • Tät kontakt med Unga Allergiker förbundsordförande samt bereda underlag till förbundsstyrelsen
 • Ansvara för koordinering och implementering av UA:s fastställda verksamhetsplaner samt övriga verksamhetsdirektiv från förbundsstyrelsen
 • Ekonomiansvar (budgetförslag, löpande redovisning, resultatuppföljning, kontakt med extern redovisningsbyrå, löne- och arvodesunderlag samt ansvarig för kort- och långsiktig finansiering (statsbidrag, fondansökningar och projektbidrag))
 • Verka för att utveckla förbundet tillsammans med kansli och förbundsstyrelse
 • Vara behjälplig i de uppgifter som finns på kansliet

Vi ser gärna att du som söker:

 • Har god kommunikativ förmåga
 • Har erfarenhet av arbetsledning, ekonomi- och verksamhetsledning
 • Är självgående och strukturerad i att skapa en hållbar arbetssituation
 • Är ansvarstagande

Meriterande är om du:

 • Har erfarenhet av astma och/eller allergi
 • Har kunskap om ungas organisering och rättigheter
 • Har erfarenhet att jobba med budget
 • Har erfarenhet från tidigare ideellt engagemang

Som person ser vi att du är lösningsfokuserad, tycker om att ta dig an nya uppgifter och har lätt för att samarbeta. Det är viktigt att du kan ta eget ansvar och arbeta självständigt.

Om tjänsten

Tjänsten är ett vikariat på 100 %, till dess den föräldraledige återgår i tjänst (3 mars 2025). Placering på Unga Allergikers kansli på Södermalm i Stockholm med möjlighet till distansarbete. Vi har 37,5 h arbetsvecka, kollektivavtal för tjänstemän inom civilsamhället Fremia-Unionen/Akademikerförbunden, friskvårdsförmåner i form av friskvårdstimme och ett friskvårdsbidrag på 300 kr/ månad samt en årlig kompetenspott. Vid anställning ska den anställde uppvisa utdrag ur belastningsregister för övrigt arbete med barn. Tillträde i början av april 2024.

Lön

Fast lön, individuell lönesättning.

Ansökan

(CV och personligt brev) skickas i word-format till rekrytering@ungaallergiker.se. Alla ansökningar kommer genomgå en anonymisering innan de tilldelas rekryteringsansvariga. Vid frågor om tjänsten kontakta Unga Allergikers generalsekreterare Lotta Boyner på 076-127 03 93 eller lotta.boyner@ungaallergiker.se. Sista ansökningsdag är 7 januari 2024 men urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart du kan.

 

Vid ansökan tillämpar vi Unga Allergikers policy för hantering av personuppgifter. Detta innebär att vi lagrar uppgifterna till dess att tjänsten är tillsatt.