Är du Unga Allergikers vikarierande generalsekreterare?

Unga Allergiker är en ideell organisation som finns till för att stärka barn och unga mellan 6 och 29 år med astma, allergi eller annan överkänslighet. Vi bedriver social verksamhet och arbetar med påverkansarbete för att skapa förändring. Vår vision är ett samhälle som inte är begränsande för barn och unga med astma och allergi.

Unga Allergiker har i dagsläget närmare 1300 medlemmar och kansliet har tre anställda; en generalsekreterare, verksamhetsutvecklare och kommunikatör. Nu söker vi dig som vill arbeta som vikarierande generalsekreterare hos oss. Som generalsekreterare har du det övergripande ansvaret för UA:s operativa och verkställande verksamhet. En mångsidig och utvecklande roll där du som söker bör tycka om att vara länken mellan kansli och förbundsstyrelse och ha ett övergripande ansvar för verksamheten. I rollen får du möjligheten att lyfta och stärka ungas engagemang.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:

 • Personalansvar i form av arbetsledning, hålla medarbetarsamtal och ev. rekrytering
 • Bereda underlag till förbundsstyrelsen
 • Ansvara för koordinering och implementering av UA:s fastställda verksamhetsplaner samt övriga verksamhetsdirektiv från förbundsstyrelsen
 • Ekonomiansvar (budgetförslag och uppföljning, kontakt med extern redovisningsbyrå, bokföring, löne- och arvodesunderlag samt ansvar för kort- och långsiktig finansiering)
 • Vara behjälplig i de uppgifter som finns på kansliet

Vi ser gärna att du som söker:

 • Har god kommunikativ förmåga
 • Har erfarenhet av arbetsledning, ekonomi- och verksamhetsledning
 • Är självgående och strukturerad i att skapa en hållbar arbetssituation

Meriterande är om du:

 • Har erfarenhet av astma och/eller allergi
 • Har kunskap om ungas organisering och rättigheter
 • Har erfarenhet från tidigare ideellt engagemang

Som person ser vi att du är lösningsfokuserad, tycker om att ta dig an nya uppgifter och har lätt för att samarbeta. Det är viktigt att du kan ta eget ansvar och arbeta självständigt.

Om tjänsten
Tjänsten är ett vikariat på 100 %, till dess den föräldraledige återgår i tjänst (senast 31 januari 2022). Placering på Unga Allergikers kansli på Södermalm i Stockholm (vi följer just nu Folkhälsomyndighetens rekommendationer och arbetar till största del på distans hemifrån). Vi har 37,5 h arbetsvecka, kollektivavtal och friskvårdsförmåner. Tillträde enligt överenskommelse, senast i mitten av maj 2021.

Lön
Fast lön, individuell lönesättning.

Ansökan skickas till rekrytering@ungaallergiker.se. Sista ansökningsdag är 28 februari, men urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart du kan.

Vid frågor om tjänsten kontakta Unga Allergikers generalsekreterare Klara Lundahl: 076-714 54 77 eller klara.lundahl@ungaallergiker.se