Recept – KANELBULLENS DAG!

Kanelbullar på rad

För många är 4 oktober synonymt med kanelbullar! Kanelbullar kan dock lätt innehålla en massa olika allergener så därför tipsar vi nedan om ett allergi-vänligt recept från MatSara!


Fritt från ägg, mjölk, gluten och soja bl.a.

Du behöver:

1 sats universaldeg
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk Xanthangummi
Mjölkfritt margarin, rumsvarmt
Vaniljsocker
Kanel

Gör så här:

  1. Gör degen enligt anvisning men tillsätt även bakpulver och Xanthangummi för ännu bättre resultat.
  2. När degen är färdigjäst kavla ut (helst på välmjölat bakplåtspapper för det blir lättare att rulla så). Kavla med lätt tryck och enkelriktat, dra inte kaveln fram o tillbaka. Detta p.g.a. att degen är lite kladdig och SKA vara kladdig. Använd lätt med mjöl på kaveln för att inte fastna.
  3. Bre på margarin och strö på vaniljsocker och ev. kanel.
  4. Rulla ihop med hjälp av bakplåtspapperet. Skiva ut och lägg i bakformar.
  5. Låt jäsa andra gången och grädda sen som vanliga bullar i 200-225 grader i 8-12 minuter.

Hoppas det smakar!


Tycker du det är viktigt med bra specialkost? Kika in @Matpatrullen_ på Instagram eller läs mer här!

 

Recept – KANELBULLENS DAG!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *