När:
14 oktober, 2022 – 16 oktober, 2022 heldag
2022-10-14T00:00:00+01:00
2022-10-17T00:00:00+01:00
Var:
Ekudden, Gålö
Oxnövägen 6-8
137 96 Haninge

Välkommen på Unga Allergikers Riksöverläggning!
I höst är det äntligen dags för en av årets stora händelser: Unga Allergikers Riksöverläggning! Missa inte chansen att lära känna massa andra UA-medlemmar från hela landet och påverka UA:s framtid!

VAD HÄNDER UNDER RÖ?
Riksöverläggningen kan lättast beskrivas som ett lokalföreningsårsmöte fast på riksnivå, som pågår en hel helg. Under helgen kommer vi bland annat välja en ny förbundsstyrelse, valberedning och revisorer. Vi kommer också lägga upp en plan för UAs inriktning de kommande åren. Utöver möten och diskussioner kommer vi att hitta på en massa roliga aktiviteter tillsammans!

VEM FÅR KOMMA?
Deltagarna på RÖ är både medlemmar från Unga Allergiker och representanter/ombud från lokalföreningen. Det är styrelsen i varje lokalföreningen som kommer överens om vem/vilka som ska representera deras lokalförening. Antalet ombud lokalföreningen får utse baseras på medlemsantalet i lokalföreningen, varje lokalförening har dock rätt att utse minst ett ombud. Är ni osäkra gällande antalet, kontakta kansliet. Alla medlemmar är välkomna att diskutera frågor och lämna förslag men det är endast lokalföreningsrepresentanterna som har rösträtt. Tillsammans skapar vi framtidens Unga Allergiker!

KOSTNAD
Det är helt kostnadsfritt att delta. Unga Allergiker står för kostnader kring mat, boende och erbjuder reseersättning.

ANMÄLAN
Anmäl dig här! Senast den 10 september.

Har du inte möjlighet att delta fysiskt? Anmäl dig till digitalt deltagande här!

VILL DU SITTA I FÖRBUNDSSTYRELSEN?
Vill du nominera någon (eller dig själv!) till förbundsstyrelsen eller valberedningen? Skicka in nomineringen senast den 6 september till Unga Allergikers valberedning på valberedning@ungaallergiker.se. Läs mer om vad det innebär att sitta i styrelsen här.

VILL DU SKRIVA EN MOTION?
En motion är ett slags förslag som en medlem eller ombud kan lämna till RÖ. Du hittar mer information om motioner och en motionsmall här. Motionerna ska skickas in senast den 19 augusti till förbundsstyrelsen: styrelsen@ungaallergiker.se. Det finns också en möjlighet att lämna in motioner på plats. Har du frågor som rör motioner, stadgar eller mötespunkter är du välkommen att kontakta styrelsen.

INFO OM RESOR OCH RESEERSÄTTNING:
Deltagaren ansvarar för att på egen hand ta sig till och från samlingsplatsen, Stockholm Centralstation. Resor till och från samlingsplatsen bokas av deltagaren. Unga Allergiker erbjuder ersättning för resor som bokas senast den 30/9-22. Enligt Unga Allergikers resepolicy ska det billigaste och mest miljövänliga resesättet väljas för att få reseersättning. Unga Allergiker ersätter upp till 2000 kr. Efter att du anmält dig kommer du att få en blankett på mejl med mer info om hur du går tillväga för att få reseersättning.

GENERELL INFO OM UNGA ALLERGIKERS AKTIVITETER: 
Vi vill att alla ska kunna delta på våra aktiviteter, därför uppmanar vi alltid våra deltagare att vara fria från dofter, nötter, citrus och pälsdjursepitel. Våra aktiviteter är dessutom alkohol- och tobaksfria. Vi strävar alltid efter att boka så allergivänliga lokaler som möjligt och vi anpassar all mat och fika så att alla ska kunna äta samma eller likvärdiga alternativ. På våra aktiviteter finns unga ledare närvarande och de allra flesta av dem har egen erfarenhet av astma och allergi.

På RÖ finns även en medicinskt utbildad sjukvårdsansvarig.

Har du inte möjlighet att delta fysiskt på RÖ men ändå vill vara med och påverka erbjuder vi även deltagande på RÖ digitalt.

Vid frågor och funderingar, tveka inte att kontakta kansliet!
Mejl: info@ungaallergiker.se

Tillsammans gör vi detta till världens bästa helg!

HOPPAS ATT VI SES!

TILL ANMÄLAN!

TILL ANMÄLAN DIGITALT DELTAGANDE!

Riksöverläggningens årsmöteshandlingar:
1. Förslag dagordning riksöverläggning 2022
2a. Unga Allergiker Verksamhetsberättelse + Årsredovisning 2020
2b. Revisionsberättelse Unga Allergiker 2020
2c. Unga Allergiker Årsredovisning 2021
2d. Verksamhetsberättelse Unga Allergiker 2021
2e. Revisionsberättelse Unga Allergiker 2021
4a. Förslag Förbundsstadgar Unga Allergiker 2022-2024
4b. Revidering Förbundsstadgar Unga Allergiker 2022-2024
4c. Förslag Normalstadgar för lokalföreningar
4d. Revidering Normalstadgar för lokalföreningar
5a. Verksamhetsplan 2020-2022
5b. Verksamhetsplan 2022-2024
7. Förslag rambudet 2022-2024
8. Förslag arvoderingsordning
Valberedningen förslag till förbundsstyrelse 2022

Riksöverläggning