#ettskeppkommerlastat (med min astma)

Visste du att 800 000 personer i Sverige har astma? Även fast astma är en av de vanligaste folksjukdomarna i Sverige får inte alla den vård de behöver, vilket ger en sämre hälsa som följd. Detta behöver förbättras och därför ställer vi nu krav på politikerna att åtgärder behöver göras. Vi kräver att alla med astma ska få rätt diagnos, tillgång till patientutbildning och bättre uppföljning.

Inför internationella astmadagen ska vi på Unga Allergiker tillsammans med Astma- och Allergiförbundet göra en insamling. Men denna gång samlar vi inte in namn utan gamla astmainhalatorer. De ska vi sedan lämna över till politikerna tillsammans med våra krav. Tänk om alla ni 800 000 med astma skulle skicka in en gammal inhalator. Tillsammans skulle dem väga ungefär lika mycket som en knölval! Tänk om vi skulle gå med en knölval till våra politiker, då kanske de förstår vilken TUNG fråga det här är!

Hur kan jag delta?

Du kan delta på flera olika sätt. Har du astma får du gärna skicka in en gammal astmainhalator. Du behöver inget frimärke utan vi står för kostnaden, bara följ instruktionerna nedan:

  1. Lägg din gamla inhalator i ett kuvert (om du vill kan du skriva ditt förnamn på inhalatorn för att göra det mer personligt!)
  2. Skriv på kuvertet:
    Astma-och Allergiförbundet
    Svarspost
    Kontonummer 160 015 400
    110 17 Stockholm

Fota eller filma gärna när du skickar in din gamla astmainhalator och dela i dina sociala medier med #ettskeppkommerlastat (med min astma). På så sätt får vi fler att bli engagerade för en bättre astmavård!

Om du inte har astma eller inte vill skicka in din gamla astmainhalator så kan du delta genom att gilla och dela vårt kampanjevent på Facebook.
Till eventet

PS. Vi kommer självklart se till att de inskickade inhalatorerna lämnas till ett apotek efter kampanjens slut.