Månadens medlem oktober

Isak är månadens medlem för oktober. Senast han träffade Unga Allergiker var på sommarlägret 2022, han har även varit med i Åre och vandrat tillsammans med UA. Till hösten har Isak påbörjat sitt sista år på högstadiet, efter det har han en dröm om att studera naturvetenskap!


Berätta lite om dig själv?

- Jag heter Isak Magnusson och kommer från Frövi en liten by utanför Örebro. Jag är 15 år gammal. På fritiden gillar jag att träna mycket. Det är oftast Thaiboxning och så gillar jag att vara ute och springa – ibland långt ibland kort, 2 mil är det längsta jag sprungit. Än har jag inte tävlat i löpning men funderar på att plocka upp det till våren. Thaiboxningen har jag hållit på med i 1,5 år. Jag går i nian just nu men vill plugga natur eftersom det är mina favoritämnen i skolan.

Hur kom du i kontakt med UA?

- Min mamma gick med när jag var väldigt ung, då hade jag väldigt mycket allergier, mest för att ta del av recept. Jag har nötallergi, och förr hade jag laktos. Men det är något som vuxit bort. De senaste åren har jag faktiskt haft det ganska bra de tack vare att nötter ofta är förbjudna på allmänna platser. När jag var yngre har jag dock fått gå utan glass i skolan vissa gånger på grund av nötallergin. Jag har även Astma.

Oj, så Astma och träning! Hur funkar det ihop?

- Det har varit utmanande. Jag har fortfarande diagnosen astma men med hjälp av löpningen har jag nästan tränat bort det. Så träning är något som verkligen har hjälpt mig.

Varför är du medlem i UA?

- Jag tycker att det viktigt att lyfta dom här frågorna och att det ska bli lättare att vara allergiker.

Har du något speciellt UA minne?

- Jag har varit med på flera läger med UA. Ett i Åre för några år sedan och nu i somras på lägret i Fiskebäckskil. Det är kul att träffa andra som har liknande problem. Jag skulle verkligen rekommendera att vara med på kommande läger. Speciellt kul tyckte jag att det var när vi fick vara ute och vandra i Åre. Kanske kan vara något jag gör igen i framtiden.

Ditt bästa tips till andra?

- Generellt sett tycker jag att det är så viktigt att man tränar, speciellt med Astma. Det går verkligen att antingen förminska eller träna bort.

Ska du göra något roligt på höstlovet? Eller i höst?

- Jag har inget speciellt inbokat det blir mest fokus på skola och träning!

Är du medlem hos Unga Allergiker?

Glöm inte att du måste förnya ditt medlemskap hos Unga Allergiker varje år, det tar ungefär 2 minuter och är såklart helt gratis!