Månadens medlem maj

Oskar är månadens medlem

Oskar är född och uppvuxen i centrala Göteborg. Han går första året på Hvitfeldtska Gymnasiet, inriktning ekonomi och juridik. Han berättar att det hade varit häftigt att någon gång i framtiden kunna driva något eget. Vad? Det vet han inte än, men det är en tanke som lockar. Oskar sitter i UAs valberedning och är dessutom engagerad i UA Väst.


- Mina föräldrar kommer inte härifrån utan från Småland och Bohuslän, men båda flyttade hit och gick på Chalmers, sen träffades de på ett jobb. Men jag, jag föddes i Mölndal. Det bästa med Göteborg är att det är en storstad, men den är ändå ganska liten.  Man träffar folk man känner ganska ofta, man får en litens chock när man åker till Stockholm. Men det är ändå stor skillnad.

Fotboll , gaming, handboll och musik, det är vad som går på repeat i Oskars liv. Hemma har han både en synt och en gitarr. Mest blir det klirr på gitarren, fast han har gått i piano ett kortare tag.

- Det är så bra med internet, det finns så många appar som hjälper en att öva.

Vad spelar du helst på gitarren?
- Jag kan nästan hela Nirvanas låt Poly, men jag måste öva lite mer. Broder Daniels Shorline blir det också. Jag ska se Håkan i sommar.

Är du Håkan fan?
- Nja jag är göteborgare!

Hur kom du i kontakt med UA?
- En av mina vänner hade  Astma- och Allergiförbundets tidning Allergia. I den annonserade de om ett läger. Det var på Södergården i Åre, så det blev att jag åkte dit. Där träffade jag till exempel Gunnars som nu sitter i UAs valberedning tillsammans med mig!

Hur blev du engagerad i UA?
- Det började med att jag åkte på ett gäng aktiviteter, sen anmälde jag mig till Riksöverläggning, UAs årsmöte, och där blev jag mer inriktad på engagemang. Jag drogs med och det kändes intressant att kunna bidra. Under ett tag var jag bara deltagare, men sedan ett år är jag med i valberedningen och precis nu i mars blev jag invald som ordförande i UA Väst.

Jag var på POP Weekend och där var det många från just UA Väst! Det kändes kul att lära känna varandra och veta vilka som kanske skulle vilja dyka upp på en träff om vi arrangerar något. Det känns kul, det är roligare arbete, det är lite planerande. Men vår tanke är att göra roliga saker, så hoppas vi att fler hänger på!

Är du medlem hos Unga Allergiker?

Glöm inte att du måste förnya ditt medlemskap hos Unga Allergiker varje år, det tar ungefär 2 minuter och är såklart helt gratis!